Руснакът Климент Колесников спечели първия златен медал на Европейското първенство

...
Руснакът Климент Колесников спечели първия златен медал на Европейското първенство
Коментари Харесай

17-годишно руско чудо спечели първата титла на ЕП по плуване със световен рекорд

Руснакът Климент Колесников завоюва първия златен орден на Европейското състезание по плуване на 25-метров басейн, което стартира през днешния ден в датската столица Копенхаген. 17-годишният плувец победи на 200 метра тил с време 1:48.02 минути. Постижението му е международен и европейски връх за юноши. Резултатът на Колесников е и нов връх на шампионатите.

Той прати в историята предходния връх на шампионатите от 1:48.33 сек на поляка Радослав Кавецки от преди две години. Именно Кавецки приключи втори в тази дисциплинираност с 1:48.46 мин. С бронза се окичи литовецът Данас Рапсис, който финишира за 1:49.06 мин.

Руски успех имаше в още два финала от първия ден на еврошампионата в Копенхаген. Александър Красних завоюва златния орден на 400 м свободен жанр при мъжете с 3:35.51 мин. Среброто заслужи унгарецът Петер Бернек с 3:37.14 мин, а за бронза се пребори норвежецът Хенрик Кристиансен с 3:38.63 мин.

17-годишният Колесников се окичи и с втори златен орден в днешния ден. Младокът беше част от щафетата на Русия на 4 по 50 м свободен жанр, която победи с 1:23.23 мин. Останалите, които изведоха Русия до купата, бяха Владимир Морозов, Сергей Фесиков и Михаил Вековишчев.

На втора позиция се класира квартетът на Италия с време 1:23.67 мин. За “сребърните” плуваха Лукас Дото, Лоренцо Дзадзери, Алесандро Миреси и Марко Орси. Трети се подредиха поляците с 1:24.44 мин.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР