Руснакът Даниил Медведев спечели титлата на финалния турнир на ATP

...
Руснакът Даниил Медведев спечели титлата на финалния турнир на ATP
Коментари Харесай

Медведев е новият шампион на Финалите на АТР

Руснакът Даниил Медведев завоюва купата на финалния шампионат на ATP на осемте най-хубави през сезона в Лондон. Поставеният под номер 4 Медведев победи на финала в оспорван дуел първенеца от Откритото състезание на Съединени американски щати и трети в международната класация Доминик Тийм (Австрия) с 4:6, 7:6(2), 6:4 за 2:43 часа.

MEDVEDEV'S THE MAN IN LONDON!

is the 2020 champion
— ATP Tour (@atptour)
За 24-годишният Медведев това е първа купа от финалите на АТП при второто си присъединяване. Миналата година той загуби всичките си три мача в груповата фаза и отпадна. Тази година обаче руснакът завоюва и петте си срещи от шампионата. Австриецът, който е трети в схемата, направи един пробив в петия гейм, който се оказа задоволителен, с цел да завоюва първия сет.

Daniil Medvedev has this week beaten:

World No.1 - Djokovic
World No.2 - Nadal
World No.3 - Thiem

The CHAMPION
— Amazon Prime Video Sport (@primevideosport)
Във втората част се игра без пробиви, а в тайбрека Медведев завоюва седем следващи точки и направи поврат от 0:2 до 7:2, с цел да изравни резултата. В третия сет руснакът взе подаването на противника си в петия сет. До края на мача нови пробиви нямаше и при собствен сервис Медведев затвори дуела с първия си мачбол. Руснакът се показа ужасно в Лондон, а по пътя си до купата реализира победи над първите двама в света - Новак Джокович и Рафаел Надал. Медведев е първият тенисист в историята, които печели против топ 3 в света на финалите на ATP.

Руснакът е шестият друг първенец в шампионата за последните шест години. Той завоюва общо девета купа в кариерата си, само че тази в несъмнено най-важната. С успеха си в Лондон Медведев, който е номер 4 в международната класация, проработи 1.564 милиона $ от наградния фонд. 50-то юбилейно издание на финалите, което включва осемте най-хубави мъже на сингъл и на двойки през сезона, се игра без аудитория в зала " O2 " в Лондон. Надпреварата ще се реалокира в Торино (Италия) за идващите пет години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР