Руснакът Даниил Медведев поднесе една от изненадите на турнира от

...
Руснакът Даниил Медведев поднесе една от изненадите на турнира от
Коментари Харесай

Руснак спря Джокович на полуфинала в Синсинати

Руснакът Даниил Медведев сервира една от изненадите на шампионата от " Мастърс " сериите в Синсинати, елиминирайки първенеца от предходната година Новак Джокович в три сета 3:6, 6:3, 6:3 за един час и 43 минути.

Медведев направи необикновен поврат, откакто изоставаше със сет и 2:3 във втория сет, като Джокович имаше точка за пробив в шестия гейм. Въпреки това осмият в международната класация се оправи и записа една от най-големите си победи. Това е първи случай от 2013 година насам, в който Джокович губи полуфинал в шампионат от АТП, в който е спечелил първия сет. За последно това се случи в Индиън уелс преди шест години.

Успехът е втори за Медведев против международния №1 от пет срещи. При това за втори следващ път руснакът надиграва сърбина през 2019 година В Монте Карло, още веднъж в шампионат от " Мастърс " 1000, Медведев надделя Джокович с 6:3, 4:6, 6:2.

Медведев ще играе в своя шести край през годината, в който ще се изправи против Давид Гофен. Белгиецът победи Ришар Гаске с 6:4, 6:3.

3⃣ straight events, 3⃣ straight finals@DaniilMedwed books a date in the championship match as he dethrones last year's winner Djokovic 3-6, 6-3, 6-3.#CincyTennispic.twitter.com/eHeTibyWua
— Western & Southern Open (@CincyTennis) August 17, 2019

Руснакът демонстрира страхотна форма в сезона на твърди кортове, като играе в трети следващ край в подгряващите съревнования преди US Open. Във Вашингтон Медведев беше надигран от Ник Кириос, а преди седмица в Монреал загуби от Рафаел Надал.

През годината Медведев има една купа - от " София оупън " и четири изгубени финала.

" Даниил е един от най-хубавите млади играчи. Представи се по необикновен метод, тъй че няма от какво да съм неудовлетворен. Според мен аз играх сносно, само че той беше извънредно непрекъснат и доста мощен на сервис ", сподели Джокович след дуела.

В срещата Медведев записа 16 аса и четири двойни неточности, до момента в който Джокович остана с шест точки непосредствено от сервис. Руснакът завоюва 78% от точките разиграни при своя първи сервис и беше продънен единствено един път.

Световният №1 Джокович даде общо три точки за пробив в целия мач, само че не отбрани нито една от тях, което се оказа основно за крайния излаз на срещата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР