Руснакът Даниил Медведев достигна до финала на заключителния турнир на

...
Руснакът Даниил Медведев достигна до финала на заключителния турнир на
Коментари Харесай

Медведев стигна финала в Лондон

Руснакът Даниил Медведев доближи до финала на заключителния шампионат на ATP в Лондон, откакто победи във втория полуфинал Рафаел Надал след 3:6, 7:6 (4), 6:3 за два часа и 36 минути.

Съперникът на международния номер 4 ще бъде австриецът Доминик Тийм, който отстрани Новак Джокович малко по-рано денем.
First win over Nadal, first final in London completes an incredible 3-6, 7-6(4), 6-3 comeback!
— ATP Tour (@atptour)

Медведев приключи мача с 12 аса, позволи 3 двойни неточности и осъществя 4 точки за пробив от 11 благоприятни условия. От своя страна Надал означи 3 аса и позволи 3 двойни неточности. Това беше първи триумф на Медведев над Надал в срещите посред им. Испанецът пък позволи първа загуба от 72 мача насам, откакто е повел със сет.

Надал пропусна опцията да затвори мача в своя изгода в края на втория сет, когато сервираше за успеха. Медведев обаче завоюва десетия гейм на нула, след което проби за 6:5. Сетът се реши в тайбрек. В него Медведев взе добър задатък и в последна сметка изравни резултата в сетовете.

Решителната част вървеше равностойно до 3:2 за Надал, след което руснакът обърна развоя в своя изгода, като завоюва три следващи гейма. В седмия Медведев пропусна две точки за пробив и беше на път да пропилее задатъка си, само че удържа на натиска на испанеца и при третата опция затвори сета и мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР