Руснакът Артур Бетербиев (12-0, 12 KOs) спечели титлата на IBF

...
Руснакът Артур Бетербиев (12-0, 12 KOs) спечели титлата на IBF
Коментари Харесай

Артур Бетербиев нокаутира Енрико Кьолинг и взе титлата на IBF

Руснакът Артур Бетербиев (12-0, 12 KOs) завоюва купата на IBF в лека тежка категория, откакто нокаутира германеца Енрико Кьолинг (23-2, 6 KOs) в 12-ия рунд на боксовата галавечер във Фресно, Калифорния този уикенд.

Битката в началото бе избрана като елиминационна за купата на IBF, само че в следствие бе изменена на настояща борба за купата, откакто Андре Уорд разгласи пенсионирането си преди няколко месеца.

Бетербиев стартира срещата, употребявайки мощта си и отблъскваше Кьолинг обратно. Германецът бе в отбранителна позиция в по-голямата част от срещата и нямаше доста шансове против рисковия съветски нокаутьор.

Един от дребното шансове пред Кьолинг се откри във втория рунд и той пласира няколко постоянни удара, само че заради неналичието на добра пробивна мощ, Бетербиев съумя да поеме ударите и да спре инерцията, която стартира да набира германеца. Кьолинг остана конкурентноспособен и в третия рунд, разменяйки удари с мощния руснак и показвайки добър бокс.

Артур Бетербиев наложи надзор над срещата в четвъртия рунд с по-мощните си и по-ефективни удари. Кьолинг нямаше с какво да отговори на тежките офанзиви и постоянно беше в отбранителна позиция, което принуди Бетербиев да пласира голям брой удари в ръкавиците на съперника си.

Бетербиев като че ли се усещаше удобно и просто печелеше рунд след рунд, до момента в който Кьолинг не отвръщаше на натиска и не се опитваше да промени протичащото се на кръга. Когато германеца стигна до осмия рунд, той стана първият боксьор, който е издържал толкоз време против Артур Бетербиев. Тълпата от почитатели беше недоволна, защото в деветия и десетия рунд борбата продължаваше да се движи в едно русло, като Бетербиев работеше по пробиването на отбраната на Кьолинг.

В единадесетия и дванадесетия рунд Бетербиев най-сетне нанесе много вреди, откакто пласира тежки удари в главата на Кьолинг, който се оказа в глуха отбрана.

В последния рунд Кьолинг на два пъти падна в нокдаун и към този момент не бяха останали никакви сили в него, с цел да се изправи още веднъж, което принуди съдията да приключи срещата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР