Руснак, успял да избяга от домашен арест, преди да бъде

...
Руснак, успял да избяга от домашен арест, преди да бъде
Коментари Харесай

Баща на руско момиче, нарисувало антивоенна рисунка, е задържан в Минск след бягство

Руснак, съумял да избяга от домакински арест, преди да бъде наказан на 2 години в наказателна колония за дискредитиране на съветската войска, е арестуван в Беларус. Алексей Москальов е арестуван, откакто щерка му - шестокласничка, рисува военна рисунка.

За ареста на мъжа заяви неговият юрист Дмитрий Захватов, съобщи Ройтерс. Предполага се, че службите за сигурност са съумели да открият местонахождението на Москальов, незабавно откакто е присъединил мобилния си телефон в жилище в столицата Минск, където се е укривал. Захватов посочи, че сега той не дава отговор, заяви Радио Свобода.

Миналата пролет дъщерята на Москальов - 12-годишната Маша , нарисувала в час по изобразително изкуство картина на жена, която стои до украинското знаме и закриля детето си от ракети, летящи от Русия. Учителката по споделила за това на шефа на учебното заведение, който отишъл в полицията.

Апартаментът на семейство незабавно бил претърсен. Според политика Марина Литвинович силите за сигурност са иззели всички пари, които са намерили. След това мъжът е отведен за разпит, където му е нанесен побой, заяви Current time.

Полицаите разкрили мнения в поддръжка на Украйна, както и карикатури на съветския президент Владимир Путин в обществените мрежи на бащата, който отглежда щерка си самичък.

Заради това на Москальов първо е формиран протокол по член от административния кодекс за дискредитиране на съветската войска и му е наложена санкция от 32 000 рубли , а по-късно против него е формирано наказателно дело по същото обвиняване.

Москальов е подложен под домакински арест, а щерка му е изпратена в рехабилитационен център за малолетни. В приюта мобилният телефон на момичето е лишен и не ѝ е разрешено да поддържа връзка с татко си, нито да бъде посещавана от правозащитници или доброволци.

На 12 март Комисията за малолетни и малолетни в техния град - Ефремов , Тулска област, подава иск за ограничение на родителските права на Москальов. Същият иск е подаден и против майката на Маша, която не живее със фамилията.

На 28 март Ефремовският областен съд осъжда Алексей Москальов на 2 години в наказателна колония с най-малък режим на изтърпяване. Подсъдимият не участва на съвещанието, защото съгласно представителя на съда е избягал от домакински арест предния ден. Смята се, че бягството е станала предходната нощ.

В сряда медиите разгласиха писмо, написано от Маша Москальова от сиропиталището. В него тя споделя, че обича татко си, назовава го собствен воин, приканва го да не се отхвърля и се надява скоро да се срещне с него. Отделно момичето споделя, че не желае да написа за здравето и настроението си, с цел да не разстрои баща си.

Случаят откри необятен отзив в Русия и отвън страната, изключително откогато Маша, която в този момент е 13-годишна, беше изпратена в дом за сираци.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР