Руснак намери нов начин да избегне евентуална военна служба в

...
Руснак намери нов начин да избегне евентуална военна служба в
Коментари Харесай

Естония залови незаконно преминал границата руснак, бягащ от мобилизацията

Руснак откри нов метод да избегне възможна военна работа в спора в Украйна, като преплува река Нарва в Естония. Планът обаче се проваля, защото няколко часа по-късно той е хванат и депортиран назад в Русия.

Неидентифицираният 38-годишен мъж пресякъл границата покрай устието на реката на гребен ръб към 1:00 ч. в понеделник, съгласно естонската социална телевизия ERR. Естонските гранични чиновници в Нарва-Йоесуу изпращат няколко патрула, в това число и кучешки, и откриват незаконния извършител на границата на автобусна спирка към 4:30 ч.

Мъжът е отведен на граничен контролно-пропускателен пункт за осъществяване на административна процедура, след което е санкциониран и върнат назад в Русия. Той споделил на естонските управляващи, че е пресякъл границата поради заповедта за частична военна готовност , която съветският президент Владимир Путин разгласи предходната седмица.

Правителството на Естония ускори защитата на границите, откакто Русия стартира военната си атака против Украйна през февруари. Ерик Пургел, който управлява граничния и миграционния надзор в естонската префектура Ида, съобщи пред ERR, че в страната не се следи увеличение на миграционния напън. " Следим деликатно обстановката и в случай че е належащо, ще изпратим спомагателни сили на границата ", сподели той.

Нарва-Йоесуу се намира в крайния североизточен завършек на Естония, където река Нарва се влива във Финския залив. През август Естония спря да издава визи на съветски туристи, а по-рано този месец се причисли към другите балтийски страни Латвия и Литва, като ограничи влизането на съветски жители, получили визи в други страни от Шенгенското пространство.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР