Руснак, чиято 12-годишна дъщеря нарисува антивоенна картина в училище, беше

...
Руснак, чиято 12-годишна дъщеря нарисува антивоенна картина в училище, беше
Коментари Харесай

Затвор след антивоенна рисунка на дъщеря му в Русия

Руснак, чиято 12-годишна щерка нарисува антивоенна картина в учебно заведение, беше наказан на две години затвор от съд в Тулска област, оповестява РИА " Новости ".

Той бе упрекнат, че с антивоенни онлайн изявления, е дискредитирал съветската войска. Но причина за ареста му стана точно рисунката на щерка му и подаден от учебните управляващи донос.

Според обвинителния акт Москальов, " употребявайки персоналния си компютър, е разгласил на страницата си в обществена мрежа изказвания под формата на текстово-графични изявления, дискредитиращи въоръжените сили на Руската федерация ", предава Си Ен Ен.

Една от тези изявления гласяла: " Армията на Русия. Потисниците към нас ", предава " Медиазона ".



През април предходната година 12-годишната щерка на Москальов Маша нарисувала картина на съветски ракети, изстреляни против украинско семейство, и написа " Не на войната " и " Слава на Украйна " по време на час по изобразяване.



Москальов не се призна за отговорен, само че не се яви на чуването си в град Ефремов във вторник. След като бе пуснат под домакински арест при започване на този месец, Маша, която отглеждал самичък, е настанена в сиропиталище. На една от рисунките на детето за нейния татко пишело: " Татко, ти си моят воин ".

Според ръководителя на комисията за малолетни и малолетни в Ефремов Светлана Давидова фамилията е вкарано " в профилактичен лист на фамилии в обществено рисково състояние " от май предходната година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР