Руското военно сътрудничество с Иран няма да бъде засегнато от

...
Руското военно сътрудничество с Иран няма да бъде засегнато от
Коментари Харесай

Рябков: Военното ни сътрудничество с Иран няма да бъде засегнато от геополитическия натиск

Руското военно съдействие с Иран няма да бъде наранено от геополитическия напън, съобщи съветският заместник-външен министър Сергей Рябков след появяването на известия, че Вашингтон е изискал от Техеран да престане да продава дронове на Москва, съобщи Ройтерс.

 

" Опитите на нашите врагове да политизират това съдействие... не стопират. Ние отчитаме това, само че взаимната ни работа с Техеран не е наранена по никакъв метод. Няма никакви промени и съдействието с Иран ще продължи. Ние сме самостоятелни страни и не се поддаваме на диктата на Съединени американски щати и техните спътници ", сподели Рябков, представен от РИА Новости. 

 

По-рано този месец в. " Файненшъл таймс " заяви, че Съединени американски щати оказват напън върху Иран да приключи продажбата на въоръжени дронове на Русия, които тя употребява във войната в Украйна, напомня АП. 

Русия стартира да употребява създадени в Иран безпилотни летателни апарати " Шахед " за офанзиви против Украйна още предходната година. 

 

Т.нар. дронове камикадзе не се нуждаят от площадка за политане и се взривяват при удар.

 

Иран призна, че е изпращал безпилотни самолети на Русия, само че съобщи, че те са били изпратени преди началото на съветските военни дейности в Украйна през февруари 2022 година

 

Москва от своя страна отхвърля съветската войска да е употребила ирански дронове в Украйна.


Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР