Руското военно разузнаване ГРУ е започнало операция за саботиране планираните

...
Руското военно разузнаване ГРУ е започнало операция за саботиране планираните
Коментари Харесай

Русия готвила саботаж на олимпиадата в Токио. САЩ обвини 6 руски военни хакери |

Руското военно разузнаване ГРУ е почнало интервенция за саботиране плануваните за отсрочените поради ковид олимпийски игри в Токио, заяви Гардиън.

Американското министерство на правораздаването в това време упрекна шестима руснаци в хакерски атаки в няколко страни, в това число против зимните олимпийски игри в Южна Корея през 2018 година, оповестиха " Ройтерс " и " Асошиейтед прес ". Американското обвиняване е против шестима съветски жители, за които се твърди, че са сътрудници на известното със съкращението ГРУ съветско военно разузнаване. Според обвиняването компании в Съединени американски щати, енергийната система на Украйна, уредниците на зимните олимпийски игри в Южна Корея и президентските избори във Франция са били на прицел на нападателите. Атака с вируса NotPetya също се е свързала с ГРУ от американските проверяващи.

Според управляващите в Съединени американски щати и Англия офанзивите са дело на отделение 74455. Публикуваните от Съединени американски щати имена - фотосите на обвинените бяха показани на конференция - са Юрий Сергеевич Андриенко, Сергей Владимирович Детистов, Павел Валериевич Фролов, Анатолий Сергеевич Ковальов, Артем Валериевич Очиченко и Пьотр Николаевич Плискин.

Британският Национален център за киберсигурност, който е работил дружно с американски разследващи организации оповестява, че съветското кибер-разузнаване се е насочило към логистичните служби и спонсорите на Олимпийските игри още преди да бъдат отсрочени заради ковид. Киберактивност е била ориентирана към организациите, извършващи следствия за съветски състезателен допинг.

Доказателствата приказват, Русия е била подготвена да стигне до такава степен, че да наруши летните игри, от които всички съветски състезатели бяха изключени заради непрекъснати допингови нарушавания, финансирани от страната.

Обединеното кралство е първото държавно управление, което разкрива детайлности за съветски опит за саботиране на зимните олимпийски и параолимпийски игри през 2018 година в Пьонгчанг, Южна Корея. Британският Национален център за киберсигурност заявява 95% убеденост, че хакерските атаки, както на зимните, по този начин и на летните олимпийски игри са осъществени отдалечено от подразделението на ГРУ 74455. Военните хакери са се маскирали, като хакери от Северна Корея и Китай. Атаката им през 2018 година е била ориентирана към церемонията по откриването на зимните игри и уеб страницата, тъй че феновете не могат да разпечатват билети

Англия твърди, че хакерските атаки са част от модела на съветската страна да нападна по електронен път страни, вариращи от Украйна, Съединени американски щати и Грузия до Обединеното кралство, в това число Министерството на външните работи.

Руската хакерска група Fancy bear, зад която се счита, че стои ГРУ, беше главен обвинен за организирането на хакерските атаки против уеб страниците на ЦИК, Министерство на вътрешните работи и няколко други институции по време на локалните изборите у нас през 2015 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР