Руското военно министерство отрече информация, че при въздушни удари на

...
Руското военно министерство отрече информация, че при въздушни удари на
Коментари Харесай

Москва отрече да е убила цивилни в Идлиб

Руското военно министерство отхвърли информация, че при въздушни удари на съветски бойни самолети са убити цивилни в сирийската провинция Идлиб, осведоми Ройтерс.

Ведомството акцентира, че през последните дни в региона са бомбардирани единствено джихадисти.

 Русия е избила цивилни в сирийската провинция Идлиб, разгласи Турция
Русия е избила цивилни в сирийската провинция Идлиб, разгласи Турция

Избиването на цивилни нарушава съглашението от Астана

Москва отговори на информация на Сирийския център за наблюдаване на човешките права от понеделник, съгласно която шестима цивилни са убити в провинцията, в това число жена и дете.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу също подлага на критика Русия поради бомбардировките. Той разясни, че офанзивата ще бъде разисквана по време на визитата на съветския водач Владимир Путин в Турция тази седмица.



Генерал-майор Игор Конашенков от военното министерство на Русия разясни в известие, че съветските и сирийските Военновъздушни сили не са бомбардирали жилищни региони и упрекна сирийския център, че скалъпва истории и симпатизира на радикалните ислямисти.

През последните 24 часа, след разузнаване с дрон и удостоверение посредством други канали, съветски самолети удариха 10 терористични цели в провинция Идлиб, разясни Конашенков.

Бомбардирани са, по думите му, бази, хранилища с боеприпаси, бронирани машини , ракетни системи и работилници на джихадистки джипове, които са били надалеч от жилищни региони.

Според Конашенков задачите са взели участие в атака предходната седмица, която е довела до обсадата на 29 съветски чиновници от военната полиция.

В същото време ведомството разгласява и видео с офанзивите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР