Руското военно министерство коригира броя на загиналите при удара в

...
Руското военно министерство коригира броя на загиналите при удара в
Коментари Харесай

Русия: 89 души са загинали при бомбардировката в Макеевка

Руското военно министерство поправя броя на починалите при удара в Макеевка в окупираната Донецка област на 89 души.

Като причина Москва уточни нарушение на възбраната за потребление на мобилни телефони от военните. Това е едно от дребното известия за понесени загуби от началото на войната.

Русия призна за сериозна загуба на жива мощ при бомбардировката в окупирания град Макеевка.

" На 1 януари - минута след среднощ московско време, украинските въоръжени сили нанесоха удар против пункт за краткотрайно разполагане на съветско военно поделение. Срещу постройката са изстреляни шест ракети Хаймарс, две са свалени от нашите Противовъздушна отбрана системи, други 4 поразяват поделението. За страдание след почистване на отломките стана ясно, че са починали 89 души. Сред тях заместник-командирът лейтенант Бахурин ", съобщи генерал-лейтенант Сергей Севрюков, Главно военно-политическо ръководство на съветските въоръжени сили.

По-рано Москва призна за 63-ма убити съветски военнослужещи, а съгласно Киев починалите съветски военни са 400, а 300 са ранени.

Като причина за офанзивата съветското министерство на защитата показва неразрешено потребление на мобилни телефони, което е дало опция да бъде засечено местоположението на бойците.

Комисия проверява събитията към случая, а съветски депутати настояха за търсене на отговорност за концентрирането на жива мощ в незащитена постройка в обсега на украинското въоръжение.

Остри рецензии в същия смисъл насочиха и съветски блогъри.

На този декор на гала посредством видеовръзка съветският президент Владимир Путин изпрати към Атлантическия океан фрегатата " Адмирал Горшков ". Този път корабът е въоръжен с хиперзвукови крилати ракети " Циркон ".

" Тук и в този момент желая да благодаря на експертите в отбранителната промишленост, които сътвориха и започнаха всеобщо произвеждане на това оръжие без аналог. То е без еквивалент в нито една страна по света. Сигурен съм, че това мощно оръжие ще разреши на Русия да се пази от евентуални външни закани ", съобщи съветският президент Владимир Путин.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че фрегатата ще плава в Атлантическия и Индийския океан и в Средиземно море.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР