Руското влияние е достатъчно голямо – социологическите изследвания показват, че

...
Руското влияние е достатъчно голямо – социологическите изследвания показват, че
Коментари Харесай

Най-добрият приятел на Решетников в България не видя геополитика в стремежа на руски олигарх да купува ключови български активи

Руското въздействие е задоволително огромно – социологическите проучвания демонстрират, че 75% от българите имат благосклонности към Русия . Това съобщи депутатът от " Атака " проф. Станислав Станилов, който е член на управлението на придвижване " Русофили ", чийто ръководител Николай Малинов беше упрекнат в шпионаж в интерес на Русия., а думите му бяха в смисъл, че е парадокс Малинов да е съветски разузнавач, тъй като желал да усили съветското въздействие в България.
Някой желае да клати властта – Бойко Борисов води една уравновесена политика, която в новата история на България водил единствено цар Борис III, уверен е проф. Станилов. И незабавно попита – в този момент ли схванаха, че Малофеев желае да купи " Дунарит ", ТВ7? Руската страна не може да бъде упрекната в нищо , сподели депутатът пред Българска национална телевизия.
Според народния представител, става въпрос за търговия с въздействие, а не за шпионаж . Той попита за какво не бъде извадено какъв брой западни фондации наливат пари в България. Въпросът е, че по Конституция закононарушение е нещо, което трансформира политиката на България по принудителен метод – тук такова нещо не се вижда, акцентира Станилов.
Професорът описа, че е срещнал Николай Малинов с Леонид Решетников, който дефинира за " най-големия българофил в Русия " и за собствен непосредствен другар още от студентските си години. От думите на Станилов излезе, че Малинов показал самодейност да се запознае с генерала, откакто някогашният издател на вестник " Дума " изясни през вчерашния ден пред bTV, че татко му познавал генерала.
Леонид Решетников ми е казвал, че като идва в България, се е срещал с политици от всички спектри и беседва за ситуацията у нас. На въпрос за какво го прави, като е пенсиониран, Станилов отговори, че Решетников в този момент работи в малкия екран на Константин Малофеев " Цариград " и се занимава с разбори.
Станилов е уверен, че този скандал ще докара до злост от съветското общество към България. Проверка на Actualno.com на 11 септември обаче сподели, че в нито една от огромните съветски новинарски организации – ТАСС и РИА Новости, в действителност няма огромни разбори за абсурда, единствено съответни вести, с предаване на обстоятелства и думи.
За край Станилов разгласи, че " Атака " ще поддържа ръководството, " с цел да изкара Борисов един мандат ". " Смятаме, че България може да се развива единствено в спокойна конюнктура. Избирателите ще преценяват дали този мандат е сполучлив или не ", акцентира депутатът и упрекна Валери Симеонов, че е провел разпадането на дребната управническа коалиция – " Обединени патриоти ". " Смятам, че Валери Симеонов не е политик, а предприемач и ръководи парламентарна група както се ръководи компания ", приключи Станилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР