Руското външно министерство заяви, че ще предприеме ответни мерки, след

...
Руското външно министерство заяви, че ще предприеме ответни мерки, след
Коментари Харесай

Москва отвръща на удара на Гърция

Руското външно министерство съобщи, че ще предприеме ответни ограничения, откакто Гърция експулсира двама съветски дипломати, заяви ТАСС.

По-рано вестник " Катимерини " заяви, че държавното управление на Гърция е приело решение да експулсира руснаци и да забрани влизане в страната на още двама, оповестява fakti.bg

Атина реши да изгони руснаците, като ги упреква в интервенция във вътрешните работи на страната и противозаконни дейности против националната сигурност.

Южната ни съседка упреква съветските дипломати, че опитвали да се снабдят нелегално с информация и да подкупят гръцки държавни чиновници.

Според високопоставени дипломатически източници индивидът за неотложно експулсиране е Виктор Яковлев от съветското посолство.

Същите източници означават, че това става след многочислени координирани старания за разширение на съветското въздействие в Гърция, в това число посредством активността на Императорското православно палестинско общество.

Както твърди изданието, управляващите в Атина упрекват дипломатите в интервенция във вътрешните работи на страната, а също в дейности, подриващи националната сигурност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР