Руското външно министерство заяви, че се засилват усилията за интегриране

...
Руското външно министерство заяви, че се засилват усилията за интегриране
Коментари Харесай

Русия: Амбициите на Тирана усложняват диалога между Белград и Прищина

Руското външно министерство съобщи, че се ускоряват напъните за консолидиране на регионите, обитаеми с албанци на Балканите и по този метод се усложнява разговора сред Белград и Прищина, осведоми Plusinfo.
Според съветското външно министерство, " западните настойници на Тирана не престават да се преструват, че не виждат дейните огромни албански желания ", оповестява Танюг.
Засилването на напъните за консолидиране на обитаемоте с албанци места в няколко прилежащи балкански страни и институционализирането на този развой в границите на районния Съюз на албанските общини не е безопасно”, се споделя в изказването, добавя БГНЕС.
Москва напомня, че албанският министър председател Еди Рама " намерено съобщи, че Косово за него е част от Албания " и че " обединяването на Албания и Косово не е План Б, а План А ".
" Реализацията на този проект албанският министър-председател свърза с вътрешнополитическия и външнополитически спор за възможна промяна на границите на провинцията, т.е. в границите на посредническия разговор на Европейски Съюз за реализиране на уместно решение сред Белград и Прищина ", се споделя в изказването, представено от МКД.
Изглежда, разяснява съветското министерство, в Тирана постигането на такова съглашение сред Белград и Прищина е причина за по-нататъшно използване на " прословутия проект А ".
Руското министерство прикани западните сътрудници на Албания най-сетне да реагират на " очевидните желания на Албания към Тирана " и вместо да образуват подозрителни структури на локално равнище, да подбуден Прищина да извърши отговорностите си към образуването на Общността на сръбските общини в Косово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР