Руското външно министерство заяви, че решението на Иран да започне

...
Руското външно министерство заяви, че решението на Иран да започне
Коментари Харесай

Русия определя за логично решението на Иран да намали ядрените си ангажименти

Руското външно министерство съобщи, че решението на Иран да стартира четвъртата стъпка за понижаване на нуклеарните си отговорности по съглашението от 2015 година е " логически " резултат от застоя при решаването на проблеми, свързани със съглашението, оповестява " Спутник ".

" Ние считаме новия ирански ход като разумна последица от застоя при решаването на известните проблеми, свързани с подобряването на устойчивостта на всеобхватния проект за деяние и гарантирането на икономическите резултати за осъществяване на договорката, от която зависи Техеран ", разяснява заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков.

По-рано иранският президент Рохани разгласи, че страната му ще стартира да инжектира уран в центрофуги в подземното си оборудване за обогатяване.

Приключи и двумесечният период, даден от Иран на страните по нуклеарното съглашение за осъществяване на отговорностите си.

Техеран прикани европейските сили подписали съглашението да работят и да го защитят от глобите на Съединени американски щати, откакто Вашингтон едностранно се отдръпна от съглашението през май 2018 година и още веднъж наложи наказания, анулирани по-рано от съглашението.

Източник Нюзбг
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР