Руското външно министерство увери, че е готово за преговори за

...
Руското външно министерство увери, че е готово за преговори за
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че спъва размяната на затворници

Руското външно министерство увери, че е готово за договаряния за затворническа замяна и освобождение на американски жители, арестувани в Русия, съобщава " Ройтерс ".

Ведомството обаче упрекна американското посолство в Москва, че " не извършва формалните си отговорности "  да поддържа разговора.

Многократно сме заявявали, че сме подготвени за преговори за решение на ориста на американски жители, наказани в Русия, и съветски жители в Съединени американски щати, подчерта представителят на външното министерство Мария Захарова.

По-рано Русия загатна, че е отворена за замяна на пандизчии, която може да включва ветерана от Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати Пол Уилън, баскетболната звезда Бритни Гринър и Виктор Бут - руски търговец на оръжие, който сега е в затвор в Съединени американски щати.

Гринър излежава 9-годишна присъда за владеене и контрабанда на канабис, до момента в който Уилън излежава 16-годишна присъда за шпионаж.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна със фамилиите на двамата американски жители в Белия дом в петък, като прессекретарят Карин Жан-Пиер увери, че администрацията на президента се е заела да " работи по всички налични пътища, с цел да върне Бритни и Пол безвредно вкъщи ".

Кремъл неведнъж е предупреждавал, че това, което нарича  " мегафонна дипломация " от страна на Вашингтон, няма да помогне на напъните за образуване на замяна на затворници и вместо това упорства за договаряния при закрити врата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР