Руското външно министерство предупреди в четвъртък, че решението на Европейския

...
Руското външно министерство предупреди в четвъртък, че решението на Европейския
Коментари Харесай

Москва: Ембаргото на ЕС за руския петрол може да дестабилизира енергийния пазар и да повиши цените


Руското външно министерство предизвести в четвъртък, че решението на Европейския съюз за частичната възбрана на съветския петролен експорт евентуално ще дестабилизира международните енергийни пазари, определяйки самото решение на Европейски Съюз като " саморазрушителен " ход, който може да има противоположен резултат върху единия блок, съобщи Ройтерс.

По-рано тази седмица водачите на Европейски Съюз се споразумяха да понижат с 90% вноса на нефт от Русия до края на тази година, като това съставлява най-строгата глоба на блока до момента от началото на нашествието в Украйна.

" Решенията на Европейския съюз за отчасти преустановяване на вноса на съветски нефт и петролни артикули, както и за възбрана на застраховането на съветските търговски кораби, е доста евентуално да предизвикат по-нататъшни нараствания на цените, да дестабилизират енергийните пазари и да нарушат веригите на доставки ", се показва в декларацията на съветското външно министерство.

По-рано тази седмица ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел уточни, че стъпката за последователно унищожаване на съветския нефт от пазарите в Европейски Съюз ще лиши Москва от голям източник на финансиране и ще окаже напън върху нея да приключи военната си акция в Украйна, само че Москва предизвести, че ограниченията в последна сметка ще навредят на стопанската система на блока.

" Брюксел и неговите политически спонсори във Вашингтон носят цялостна отговорност за риска от обостряне на световните хранителни и енергийни проблеми, породени от противозаконните дейности на Европейския съюз. Европейски Съюз е доста евентуално да предизвика по-нататъшни нараствания на цените, да дестабилизират енергийните пазари и да нарушат веригите на доставки ", съобщи още Министерството на външните работи на Русия.

Според външното министерство обаче " Русия ще издържи съответно на последствията от едностранните ограничаващи ограничения на Европейски Съюз и ще остане благонадежден търговски сътрудник на интернационалната сцена ".

Източник:БНР

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР