Руското външно министерство отрече съобщението за започване на преговори с

...
Руското външно министерство отрече съобщението за започване на преговори с
Коментари Харесай

Русия отрече съобщението за започване на преговорите с Украйна

Руското външно министерство отхвърли известието за започване на договаряния с Украйна в Гомел

Руската страна отхвърли известията за началото на договарянията сред Русия и Украйна в Беларус.

„ Преговорите към момента не са почнали, страните единствено идват на мястото “, споделиха публицистите.

Преди няколко минути украинската осведомителна организация УНИАН заяви, че срещата в Гомел е почнала, базирайки се на Фьодор Вениславски, представител на президента на Украйна в Конституционния съд.

По-рано помощникът на съветския президент Владимир Медински съобщи, че страните са се договорили да се срещнат в Гомелска област на Беларус на границата с Украйна. Това беше предшествано от телефонен диалог сред Александър Лукашенко и Владимир Зеленски.



Според прессекретаря на белоруския президент Наталия Ейсмонт, той се е обадил на Путин и е предложил съветската делегация да остане в Гомел и да отсрочи диалозите за по-късна дата. Руският водач поддържа това предложение.

Руската делегация дойде в Гомел тази заран. Освен Медински, в него влизат заместник-министрите на защитата и външните работи Александър Фомин и Андрей Руденко, посланикът в Беларус Борис Гризлов и ръководителят на Международния комитет на Държавната дума Леонид Слуцки.

Както изясни прессекретарят на президента Дмитрий Песков, украинската страна е избрала Гомел за място за договаряния. Въпреки това, откакто руснаците към този момент дойдоха там, Зеленски сподели, че украинската делегация е подготвена да се срещне във Варшава, Истанбул, Баку или Виена, само че Беларус не я устройва.
Операция за демилитаризация на Украйна
На 21 февруари в отговор на апелите на Донецката и Луганската национални републики с искане за признание на техния суверенитет Путин подписа съответните укази, а на 24 февруари разгласи началото на специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна.

Държавният глава назова нейната цел отбрана на жителите на ДНР и ЛНР, които са били подложени на геноцид от осем години. Той акцентира, че Русия няма да окупира прилежаща страна.

Президентът прикани украинските военни да не извършват незаконни заповеди, да сложат оръжие и да се приберат вкъщи. Според Путин цялата отговорност за кръвопролитието ще бъде на съвестта на киевския режим.

От Министерството на защитата подчертаха, че не нанасят удари по цивилни цели на територията на Украйна – единствено по военна инфраструктура; цивилното население не е в заплаха.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР