Руското външно министерство отхвърли твърдението на правителството на Обединеното кралство,

...
Руското външно министерство отхвърли твърдението на правителството на Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Русия отговори на твърденията на британците за преврат в Украйна

Руското външно министерство отхвърли изказванието на държавното управление на Обединеното кралство, че Москва възнамерява да конфигурира марионетно държавно управление в Киев, призовавайки външното министерство на Лондон да спре да популяризира „ нелепости “ и „ дезинформация “.

Правителството на Обединеното кралство изпрати прессъобщение до медиите в събота, озаглавено „ Разкрития проект на Кремъл за инсталиране на проруско водачество в Украйна “.

Както по-рано заяви RT, Лондон упрекна Москва, че се стреми да постави по-приятелско държавно управление в Киев като част от хипотетичен проект за „ навлизане и окупация на Украйна “.

Британски медии, в това число BBC и Financial Times, прилежно разгласиха обвиняванията измежду нощ, придържайки се към предложеното ембарго. Само шепа новинарски издания показаха прочут песимизъм във връзка с изказванията. „ Гардиън “ призна известно „ комплициране “, защото изказванието „ идва с нищожни детайлности “, до момента в който AP призна, че е „ неразбираемо какви средства Англия счита, че Русия може да употребява “.

Въпреки неналичието на доказателства, изказванията на Обединеното кралство бяха съвсем неотложно подсилени от Вашингтон, като представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом Емили Хорн сподели, че „ този тип скрит план е надълбоко притеснителен “.

Руското външно министерство скоро отговори на обвиняванията със лично изказване, като отвърна на държавното управление на Обединеното кралство, обвинявайки го в съзнателно ескалация на напрежението в Украйна.

„ Дезинформацията, популяризирана от външното министерство на Обединеното кралство, е още едно доказателство, че страните от НАТО, на първо място англосаксонците, ескалират напрежението към Украйна “, се споделя в известието.

Освен това Москва прикани Министерството на външните работи „ да приключи провокативната си активност, да спре да популяризира нелепости и да се концентрира върху проучването на историята на татаро-монголското робство “ - явен намек за скорошната тирада на външния министър Лиз Трус.

Без доказателство, Министерството на външните работи уточни няколко някогашни украински политици, за които счита, че са в контакт с „ съветските разследващи служби “ – в това число някогашният народен представител Евгений Мураев, наименуван „ евентуален претендент “ за заместител на сегашния подкрепян от Запада президент на Украйна Владимир Зеленски. 45-годишният Мураев беше член на украинския парламент, Върховната Рада, сред 2012 и 2019 година, само че неговата партия Опозиционен блок не съумя да премине прага от 5% на последните парламентарни избори.

„ Направихте ми вечерта. Британското външно министерство наподобява комплицирано “, сподели Мураев пред The Observer, обяснявайки, че е под наказания на Русия от 2018 година В настрана изказване за „ Страна вести “ Мураев в допълнение се подигра с изказванието, като сподели:

„ Как тайните служби на Обединеното кралство и Форин офис с Русия сякаш желаят да ме създадат началник на окупационно държавно управление – това е въпрос за мистър Бийн ".

Москва неведнъж отхвърли обвиняванията, че възнамерява инвазия в Украйна, които са отправени от Съединени американски щати и техните съдружници от ноември предходната година, описвайки изказванията като безпочвени опити за втълпяване на „ нервност “.

Според Кремъл Западът е този, който разпалва напрежението в Украйна, като доставя оръжие на Киев, който е замесен в „ замразен “ спор със самопровъзгласилите се републики в югоизточния район на Донбас – и ускорява натрупването на НАТО в Източна Европа.

В понеделник английското държавно управление даде зелена светлина за изпращане на противотанкови оръжия в Украйна под претекст за „ все по-заплашителното държание от Русия “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР