Руското външно министерство обяви, че има доказателства за връзки между

...
Руското външно министерство обяви, че има доказателства за връзки между
Коментари Харесай

Русия обяви, че има доказателства за връзки между САЩ и ДАЕШ

Руското външно министерство разгласи, че има доказателства за връзки сред Съединени американски щати и ДАЕШ " Ислямска страна ", като американски специфични елементи са пристигнали в затвор с ислямисти , с цел да предотвратят приключването на информация за спонсориране на терористи , оповестява министерството, представено от " РИА Новости ".

Министерството обръща внимание на непрекъснато постъпващи сведения и доказателства за " в случай че не директни, то непреки, връзки сред американците и ислямистите ".

" Става въпрос и за неотдавнашно изказване на талибанското придвижване за целеустремено нахлуване от американски специфични елементи за залавяне на един от талибанските затвори в афганистанската провинция Бадгис , в който държат бойци от ДАЕШ, хванати в северен Афганистан през август 2018 година Всички тези лица са отведени от специфичните елементи в незнайна посока ", се споделя в изказване на Министерството на външните работи.

Отбелязва се, че измежду бойците може да има жители на Русия и страни от Централна Азия.

 Тръмп отчасти се изтегля от Афганистан
Тръмп отчасти се изтегля от Афганистан

Белият дом ревизира тактиката си против талибаните

" Такъв интерес към ислямисти демонстрира дали Съединени американски щати не са се пробвали да подхващат такива дейности, с цел да предотвратят приключването на информация , че упоменатите бойци от ДАЕШ могат да оповестят за същинските си спонсори ", добави министерството.

Руското министерство също по този начин декларира, че Съединени американски щати в действителност желаят да обвинят Русия в подкрепяне на ДАЕШ , в това число в прекачване на терористи от Сирия и Ирак в Афганистан, за което специфичните служби на Съединени американски щати приготвят " подмятания " в медиите на Афганистан и някои западни страни .

Москва приканва Вашингтон да спре със основаването на интриги към Афганистан и да насърчи спокойно разрешаване на обстановката в страната.

 Американски наемници желаят да заместят войските на Съединени американски щати в Сирия
Американски наемници желаят да заместят войските на Съединени американски щати в Сирия

Наемниците могат да защитят съдружниците на Съединени американски щати от иранци и сирийци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР