Руското външно министерство анализира последиците от въвеждането на визов режим

...
Руското външно министерство анализира последиците от въвеждането на визов режим
Коментари Харесай

Русия все още не налага визи на украинците

Руското външно министерство проучва последствията от въвеждането на визов режим за влизане на руснаци в Украйна, само че Москва към момента не е взела сходно решение за украинците . Това сподели в изявление за ТАСС шефът на консулския отдел на съветското външно министерство Иван Волинкин.

" Министерството стартира да проучва обстановката по отношение на добре известното решение на Киев от 1 юли отчасти да спре, а от 1 януари 2023 година да приключи изцяло съглашението от 1997 година, което разрешава на жителите на Русия и Украйна да правят взаимни пътувания без визи, от позиция на вероятното му въздействие върху разпоредбите за влизане на руснаци в Украйна, които към този момент станаха по-строги през последните години ", сподели дипломатът. Руската страна не е взела сходно решение и украинските жители към момента не са длъжни да аплайват за виза за влизане в нашата страна ", добави Волинкин.
 Украйна вкарва визи за руснаците от 1 юли
Украйна вкарва визи за руснаците от 1 юли

За Зеленски страната му е по-близо до успеха след решението на Европейска комисия за еврочленството

Визовият режим за съветски жители стартира да работи в Украйна от 1 юли.

Решението беше взето от украинското държавно управление по самодейност на президента Володимир Зеленски.

Украинските управляващи настояват, че визовият режим се вкарва за противопоставяне на заканите за националната сигурност. Москва съобщи, че това решение единствено показва неадекватността на формален Киев.

Държавите по света би трябвало да питат всеки съветски жител, който кандидатства за виза, дали поддържа войната в Украйна. Това сподели през вчерашния ден специфичният делегат на Киев за глобите Алексий Макеев пред европейската редакция на американския вестник " Политико ".
 Украйна желае в Европейски Съюз да питат руснаците дали поддържат войната, с цел да получат виза
Украйна желае в Европейски Съюз да питат руснаците дали поддържат войната, с цел да получат виза

Това щяло да накара хората да мислят отговорно

" Ние настояваме, че тези руснаци, които поддържат тази геноцидна война, а разнообразни изследвания демонстрират, че над 80 % от руснаците към момента поддържат войната, те не би трябвало да получават достъп до свободния свят ", сподели Макеев в изявлението. Той предложи да се вкара " особено отношение " към руснаците.

Това особено отношение би трябвало да бъде под под формата на наложителен нов въпросник за съветските жители, когато аплайват за виза, с цел да пътуват за Франция или Германия.

Тези въпроси би трябвало да включват да вземем за пример дали претендентът за виза поддържа войната на Русия и дали лицето или неговите родственици са направили военни закононарушения, сподели Макеев. Други могат да включват дали претендентът за виза се усеща виновен или отчасти виновен за войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР