Руското туристическо корабче, преобърнало се в Черно море близо до

...
Руското туристическо корабче, преобърнало се в Черно море близо до
Коментари Харесай

Руско туристическо корабче се преобърна в Черно море. Било претоварено и без лиценз

Руското туристическо корабче, преобърнало се в Черно море покрай село Джубга, Краснодарски край, е било претрупано съвсем пет пъти над допустимото. На борда е имало 55 пътуващи с потенциал от 12 души. Това оповестиха от пресслужбата на Южния отдел за следствие на превоза на ИС на РФ, написа ТАСС.
На мястото на случая работят правосъдни следователи от Южния отдел за следствие на превоза на RF IC. Капитанът е задържан, а следствието ще изиска от съда да бъде подхваната превантивна мярка под формата на задържане, по отношение на него. Следователите не престават с разпити на очевидци и на притежателя на кораба.
Освен всичко, капитанът на корабчето не е имал лиценз за транспорт на пасажери. Това беше обявено пред публицисти от заместник-прокурор на Южния отдел - Валери Козлов. „ Капитанът не е бил регистриран като самостоятелен бизнесмен и не е имал лиценз за транспорт на пасажери по море. Козлов също означи, че потъналият транспортен съд не съставлява опасност за корабоплаването. И в допълнение акцентира, че специалистите на мястото на злополуката не фиксират разлив на нефт, като плавателният съд към момента се намира на мястото, на което е потопен.
Руското туристическо корабче се прекатурна покрай Джубга в петък вечерта. Двама души починаха, а избавените не са се нуждаели от здравна помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР