Руското сопрано Анна Нетребко, която беше критикувана, че не осъжда

...
Руското сопрано Анна Нетребко, която беше критикувана, че не осъжда
Коментари Харесай

Анна Нетребко се връща на сцената, осъди Путин

Руското сопрано Анна Нетребко, която беше подложена на критика, че не осъжда войната в Украйна, ясно порица през вчерашния ден нашествието и разгласи обществените мрежи, че от края на май възобновява концертите си в Европа, съобщи Агенция Франс Прес.

"Съжалявам, че предишните ми дейностите или изказвания може да са интерпретирани неприятно ", написа 50-годишната прима, която живее във Виена.

"Осъждам категорично войната против Украйна. Позицията ми е ясна ", сподели тя и посочи, че ще възобнови концертите си в края на май, първо в Европа.

Три дати са посочени на уеб страницата на Анна Нетребко - 25 май в Париж, 27 май в Миланската канара, 5 юни в Люцерн. Метрополитън опера в Ню Йорк обаче не се загатва. Анна Нетребко беше отстранена от програмата й за април и май и за цялата последваща година.

"След като прочетохме декларацията на Анна, не сме подготвени да променим позицията си ", съобщи пред Агенция Франс Прес шефът на Метрополитън опера Питър Гелб.

Той добави присъединяване ѝ в програмата, в случай че сопраното се разграничи от Путин дълготрайно.

Когато се усилваше натискът върху съветските създатели да се разграничат от войната в Украйна, Анна Нетребко, която има двойно поданство, съветско и австрийско, разгласи на 1 март, че се отхвърля от всички свои изяви на сцената до ново уведомление.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР