Руското правителство увеличи средствата в Държавния резервен фонд на страната

...
Руското правителство увеличи средствата в Държавния резервен фонд на страната
Коментари Харесай

Русия добави над 9,5 млрд. долара във фонда си за спешни разходи

Руското държавно управление усили средствата в Държавния авариен фонд на страната с 551,4 милиарда рубли (над 9,527 милиарда долара), оповестиха ТАСС и Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5913
Това решение идва на фона на ограниченията, които Кремъл подхваща в опит да отбрани стопанската система на Русия, понасяща тежки удари от западните наказания.

Част от средствата във фонда ще бъдат употребявани за гарантиране на постоянното развиване на стопанската система в изискванията на външни ограничавания, се споделя в известие на съветското държавно управление.  

Парите за Държавния авариен фонд са обезпечени от спомагателните доходи, които Русия е получила от износа на нефт и природен газ, отбелязва Българска телеграфна агенция.

След началото на съветската инвазия в Украйна западните страни постановиха на Русия невиждани наказания. Те включват и блокиране на към 50 % от валутните и златните запаси на страната - почти 300 милиарда $. 

Държавният авариен фонд на Русия обезпечава на държавното управление средства за покриването на непредвидени разноски, които не са заложени в бюджета на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР