Руското правителство реши да подкрепи проекта на Федералната служба за

...
Руското правителство реши да подкрепи проекта на Федералната служба за
Коментари Харесай

Москва засекрети имането на елита

Руското държавно управление реши да поддържа плана на Федералната работа за сигурност (ФСБ) и да засекрети имената на притежателите на скъпи недвижими парцели, яхти и самолети. Право на достъп до персоналните данни от регистъра на недвижимите парцели, с изключение на самите им притежатели и техни родственици по права линия, ще получат единствено способените държавни органи, само че не и цивилен деятели и организации, опитващи се да разкрият приходите на държавните чиновници. Както оповестява пресслужбата на съветското държавно управление, законопроектът на ФСБ е получил поддръжката на държавната комисия по законодателна активност и следва да бъде импортиран в Държавната дума.

Според вносителите от ФСБ задачата на законопроекта е да се обезпечи юридическата непорочност при покупко-продажбите с недвижими парцели и да се спре практиката посредством достъпа до регистрите да се търсят не данни за парцелите, а за техните притежатели. "Новая газета " обаче твърди, че задачата на законопроекта е напълно друга. Например да се скрие фактът, че генерали от службата, дружно с тогавашния й началник Александър Бортников, са се обогатили с милиони долари от договорка със земята на някогашната детска градина на "Рубльовка ".

Директорът на Фонда за битка с корупцията (ФБК) Роман Рубанов от своя страна допусна, че самодейността на силоваците може да е обвързвана с различен някогашен началник на ФСБ - Николай Патрушев, който неизвестно по какъв начин се е сдобил с парцел на "Серебрянний бор " на стойност към 1,1 милиарда рубли, т.е. към 17 млн. $.

Според Рубанов от законопроекта са заинтригувани освен хора от службите. Защото в случай че той влезе в действие, не биха били вероятни следствия като тези на фонда на Алексей Навални за дома на дамата на президентския прессекретар Дмитрий Песков или за вилата на Вячеслав Володин, първи зам.-шеф на президентската администрация.

За съпоставяне - президентът на Украйна Порошенко неотдавна подписа закон, допускащ на жителите да получават всевъзможни сведения за имуществото на "слугите на народа ".

"Монитор "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР