Руското правителство обмисля възможността за въвеждане на нов метод за

...
Руското правителство обмисля възможността за въвеждане на нов метод за
Коментари Харесай

Руското правителство обмисля нова формула за изчисляваме на такса смет

Руското държавно управление обмисля опцията за въвеждане на нов способ за пресмятане на разноските за събиране на боклука - съгласно броя на контейнерите, сподели за ТАСС Алексей Макрушин, изпълнителен шеф на съветския екологичен оператор. " Системата значително ще наподобява на изчисленията съгласно стандартите. Броят на контейнерите ще се пресмята въз основа на общоприети стойности. След това можете да умножите пет контейнера за 30 дни, да получите 150 контейнера и да изчислите таксата въз основа на това. Оказва се, че е много комплицирана формула да се разпредели тази сума сред офисите и жилища, " - сподели Макрушин.
Информация, че държавното управление разисква скица за таксуване не за количеството генерирани боклуци, а за броя на наличните резервоари се появи през юли. През март 2019 година ръководителят на съветското държавно управление Дмитрий Медведев означи, че сегашната система за пресмятане на таксите не е изцяло обективна и е належащо да се премине от стандарт към заплащане „ в реалност ". Сега цената на услугите за премахване на твърдите битови боклуци (ТБО) за резиденти се пресмята въз основа на статистически данни. Тарифата на районния оператор за пренасяне на един звук или пространствен метър боклуци се умножава по % на струпване за жителите на даден район и се разделя на броя дни.

Министерството на естествените запаси удостовери, че към този момент е направен план на държавен декрет за прекосяване към погашение на боклука въз основа на действителния насъбран размер, се споделя в отчета. Но съответният механизъм не беше оголен. Също по този начин министерството означи, че сега те редактират проекторезолюцията по отношение на прехода към " фактическо " заплащане, с цел да преценяват всички слаби страни на тази система.

Експертите към момента не могат да дефинират недвусмислено коя система за пресмятане на заплащането ще бъде по-справедлива и реалистична. Институтът на районния оператор започва на национално равнище от 1 януари 2019 година. Така действителното количество генерирани твърди битови боклуци ще стане известно до края на годината и може да бъде по-високо от общоприетата стойност, което може да докара до увеличение на заплащанията.

От друга страна, в света има позитивни образци за това, по какъв начин системата на възнаграждение работи " в действителност ". Но това е дълготрайна вероятност. Преходът към системата „ де факто " може да изисква инсталирането на специфични контейнери с стеснен достъп за живущите. Това ще докара до спомагателни разноски.

Реформата на промишлеността за събиране и изхвърляне на боклуци стартира в Руската федерация на 1 януари 2019 година Досега 11 района не са влезнали в нея. Тя е предопределена да направи третирането на боклука по-цивилизовано, да реши казуса с неразрешени сметища и доста да понижи размера на отпадъците, които се транспортират до депата.

Снимка ТАСС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР