Руското правителство наложи временни ограничения върху износа на автомобилен бензин

...
Руското правителство наложи временни ограничения върху износа на автомобилен бензин
Коментари Харесай

Русия наложи временни ограничения върху износа на дизелово гориво и бензин

Руското държавно управление наложи краткотрайни ограничавания върху износа на авто бензин и дизелово гориво, с цел да стабилизира цените на горивата на вътрешния пазар. Министър-председателят Михаил Мишустин подписа съответното разпореждане, заяви пресслужбата на държавното управление, представена от локални медии.

" Временните ограничавания ще спомогнат за насищането на пазара на горива, което от своя страна ще понижи цените за потребителите. По-рано, с цел да стабилизира обстановката на пазара на горива, държавното управление усили нормите за доставка на авто бензин и дизелово гориво на борсата. Организирано е и всекидневно наблюдаване на покупките на горива за потребностите на земеделските производители с бързо поправяне на количествата ", се акцентира в прессъобщението.

Борсовите цени на бензина и дизеловото гориво дълго време бяха на високи равнища, макар че Русия създава задоволителни количества бензин, а дизеловото гориво - в пъти повече от потреблението. На Международната стокова борса в Санкт Петербург (SPIMEX) се е формирал дисбаланс поради сезонното търсене на петролни артикули. Започна и растеж на цените на петролните артикули на дребно, като темпът на повишаване на цената на горивата в бензиностанциите в страната в последно време надвиши инфлацията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР