Руското правителство иска да регулира транзакциите с криптовалута, а не

...
Руското правителство иска да регулира транзакциите с криптовалута, а не
Коментари Харесай

Русия няма да забранява виртуалната валута

Руското държавно управление желае да контролира транзакциите с криптовалута , а не да ги не разрешава. Това съобщи съветският финансов министър Антон Силуанов по време на Втория московски финансов конгрес, представен от локални медии.

Министърът добави, че задачата на сходно законодателство е да се сътвори законодателна бистрота при търгуване с биткойн или други виртуални валути, само че също по този начин и да се постави завършек на черния пазар.

" Държавата в действителност схваща, че виртуалните валути са действителност. Не се цели възбраната им, има потребност от регулирането им ", разясни министърът.

Предложената правна работна рамка би трябвало да влезе в действие до края на тази година . Тя ще включва вписване на купувачите на сходна валута и ясни правила при закупуване и циркулирането й.

Обяснявайки потребността от сходно законодателство, Силуанов акцентира, че вложенията в криптовалута съставляват по-голям риск болести неналичието на съществуваща регулация. Той добави, че задачата на министерството е закупуването на биткойн или други виртуални валути да бъде покрито от законодателството, както при закупуването на облигации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР