Руското правителство е номинирало бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл

...
Руското правителство е номинирало бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл
Коментари Харесай

Танцувалата с Путин австрийска външна министърка става шеф в Роснефт

Руското държавно управление е номинирало някогашния австрийски външен министър Карин Кнайсъл за борда на шефовете на Роснефт, сочи разпореждане, оповестено на уеб страницата му, предава
На Кнайсъл е предложено да бъде избрана за самостоятелен шеф. Тя се появява в листата с претенденти от съветското държавно управление, без да се показва точната  позиция. От 2017 до 2019 година Кнайсъл оглавява австрийското министерство на външните работи. Получила е и докторска степен по право. Кнайсъл не е член на сегашния съвет на шефовете на компанията.

Тя стана изключително известна през август 2018 година, когато на сватбата й пристигна персонално съветският президент Владимир Путин. Нещо, което беше посрещнато с огромна изненада. Веднага по-късно се появиха и фотоси, и видео по какъв начин Путин и булката танцуват валс. Точно тогава Австрия беше ротационен ръководител на Европейски Съюз, случаят бе употребен от опозицията в страната и се трансформира в скандал. Самата Кнайсъл бе свързвана с дясната Австрийска национална партия.

Иначе съгласно РИА Новости вицепремиерът Александър Новак, помощникът на президента Максим Орешкин, ръководителят на Роснефт Игор Сечин са били номинирани за избиране като представители на Русия в съвета на шефовете и одитната комисия на Роснефт. Като самостоятелни шефове са посочени - изпълнителният шеф на Nord Stream 2 AG Матиас Варниг, ръководителят на борда на Marcuard Holding Limited Ханс-Йорг Рудлоф, ръководителят на комитета на акционерите на Nord Stream AG Жерар Шрьодер. Всички те са сегашни членове на съвета на шефовете на Роснефт.

 

 

 

 

Австрия е разтърсена от дълбокия реверанс, с който външният министър Карин Кнайсъл удостоила съветския президент Владимир Путин на сватбата си предходната събота, предадоха организациите. Във видео, качено на уеб страницата на телевизия RT (бившата " Russia today " ) и заляло интернет, се вижда по какъв начин австрийската министърка удостоява с този жест съветския държавен глава, откакто е танцувала валс с него. В момента Австрия е ротационен ръководител на Европейски Съюз. " Как е допустимо министър на външните работи да се държи толкоз непрофесионално и да се вижда на фотография по какъв начин коленичи пред Путин? ", пита публицистът Роберт Мизик. " Снимка, илюстрираща добре по какъв начин съветският автократ кара да танцуват марионетките му ", реагира един от потребителите в интернет. Изненадващото известие, че Путин ще участва на сватбата на госпожа Кнайсъл в Южна Австрия, още предходната седмица провокира неразбиране измежду медиите и австрийската съпротива, която обърна внимание на евентуалните вреди от това наличие върху неутралитета на Австрия в разгара на председателството й на Европейски Съюз.

 

 ПОДКРЕПА

Снимките с реверанса в допълнение ускориха рецензиите и това накара вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, който е водач на Австрийската национална партия (АНП), да се притече на помощ на своя външен министър. " Дипломация на танца и сватбата, изпълнена с вежливост, искреност и положителни маниери: надали някой може да показа Австрия по-добре ", написа той във " Facebook ". Щрахе подсети, че 53-годишната госпожа Кнайсъл е посещавала влиятелната виенска школа за танци " Елмайер " и „ знае по какъв начин да го направи ". Директорът на тази школа Томас Шефер-Елмайер удостовери пред публицисти, че " на всеки бал дамите вършат поклон пред колегата си, което е знак на бездънен комплимент ". В отговор на журналистически въпрос по този мотив той въпреки всичко призна, че не би могъл да си показа немската канцлерка Ангела Меркел да направи сходен жест пред Путин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР