Руското правителство бе наполовина обновено и се подмлади, коментира в.

...
Руското правителство бе наполовина обновено и се подмлади, коментира в.
Коментари Харесай

Как ще работи новото правителство на Русия, питат се руски издания

Руското държавно управление бе на половина актуализирано и се подмлади, разяснява в. " Известия " състава на новия кабинет, назначен през вчерашния ден от президента Владимир Путин.

Средната възраст на новите министри е 47 години; предходният състав бе с 6 години по-възрастен, сочат калкулации на съветския всекидневник. Медиите в страната поместват биографии на хората от новия кабинет, а бизнес изданието " Комерсант " - и информации за приходите им.

Външният министър Сергей Лавров и и министърът на защитата Сергей Шойгу резервират постовете си. Оттук следва, че външнополитическият и отбранителният курс на Руската федерация остават без промени, акцентира " Известия ".

Този блок в държавното управление се управлява от Владимир Путин, припомня политологът Андрей Кортунов. Руската " външна политика не е премиерска, а президентска. Мисля, че в околните години нещата ще си останат по този начин ", споделя той.

В. " Московский комсомолец " написа, че не желае " да губи време и хартия на вятъра " в пояснения за какво Лавров и Шойгу резервират своите длъжности - двамата " са като положително вино, което с времето единствено става все по-добро ".

Хората в Русия към момента имат огромно предпочитание за промени и не се опасяват от тях. Владимир Путин усети тази настройка и я оформи в своите така наречен майски укази от 2012 година Досегашното държавно управление на Дмитрий Медведев обаче не се оправи с всички сложени в тях задания. Затова новият кабинет следва да поставя старания за промени към по-добро в стопанската система и обществената сфера, споделя в изявление за " Известия " Валерий Фьодоров, началник на социологическата организация ВЦИОМ.

100-процентовата промяна на министрите от обществения блок и сериозното възобновяване на вицепремиерския състав са сполучлив, постоянно употребен от политиците метод за събаряне на напрежението, насъбрано в обществото. Особено в патерналистко общество като съветското, в което жителите постоянно стоварват върху страната персоналните си проблеми, декларира пред изданието " Свободная преса " анализаторът Игор Шатров.

На първото си съвещание с новите министри министър председателят Михаил Мишустин очерта през вчерашния ден предпочитаните за кабинета въпроси - реализиране на тазгодишното президентско обръщение до Народното събрание, обезпечаване на стопански напредък в Русия и осъществяване на националните планове, отбелязва в. " Росийская газета ", представена от Българска телеграфна агенция.

Тези федерални планове от 2018 година,включват разработки в три насоки - " Човешки капитал ", " Комфортна среда за живот " и " Икономически напредък ".

Без повишение на икономическия напредък " не може да бъдат реализирани никакви резултати, камо ли резултати в обществената сфера " - за задачата държавното управление би трябвало съществено да промени капиталовия климат в Русия и да започва нов капиталов цикъл, изтъкнал министър председателят, представен в московския официоз.

Според специалистите съставът на новия кабинет демонстрира, че е насочен към стопански напредък, написа в. " Взгляд ".

" Освен това (в правителството) са пристигнали хора, събрали опит в контролните органи (...) Това е забавно решение. Ще забележим какво ще стане ", разяснява наблюдаващият Евгений Минченко.

В. " Независимая газета " подлага на критика политиката на предходното държавно управление: " Доходите на популацията са в застоялост, икономическият напредък - надалеч от целевия, капиталов напредък на процедура няма, подкопано е доверието на хората и на бизнеса поради повишението на пенсионната възраст и повдигането на Данък добавена стойност. А и самата страна не иззе капиталовата щафета от частния бранш и не поддържа стопанската система с финансови инжекции. "

И главният въпрос е дали новите или преместените фигури ще дават отговор на оповестените цели - ускорение на икономическия растеж, коренно намаление на бедността, технологически пробив и т. н., акцентира изданието.

Новите хора в кабинета - по принцип с много по-малък бюрократичен опит и стаж в структурите на властта - в по-голяма степен от досегашните министри дължат кариерата си на президента и на новия министър председател. И евентуално най-малко първоначално ще работят по-активно от своите прародители, с цел да оправдаят доверието и да добият апаратна тежест, разяснява в. " Ведомости ".

Остава открит въпросът по какъв начин новото държавно управление ще се бори с рецесията на доверие измежду вложителите. Едно по-ефективно държавно управление единствено по себе си не е мотив вложителите да имат вяра в него, освен това доверието им се печели относително постепенно, написа " Комерсант ".

Кабинетът може бързо да вземе ограничения за поощряване и отбрана на вложенията, да реформира контролно-надзорната активност. Явно незабавно ще прегледа и други мощни хрумвания за " рестартиране " на връзките сред бизнеса и властта. Защото новите министри повече отвсякога имат потребност от " бързи триумфи ", предвижда всекидневникът.

В професионалната си кариера Владимир Путин постоянно е залагал на така наречен непоклатимост, а в този момент безусловно взривява властовата вертикала, която градеше двайсет години. Оставката на съветското държавно управление не значи просто промяна на министрите. По министерства, ръководства и ведомства хиляди хора през днешния ден гледат с смут към утрешния ден и нямат ни най-малка визия какво ги чака, написа в. " Ежедневний вестник ".

Като последваща стъпка " развихрилият се водач " може даже да разпусне Държавната дума, декларира опозиционното издание.

" Ежедневний вестник " признава, че " към този момент " няма пояснение за какво Путин " всява безпорядък в личната си опорна структура " и " гори с напалм всичко към себе си ". Авторът обаче е " безусловно уверен, че всичко това има някаква връзка (...) с един действителен, а не маскировъчен сюжет, предусещащ Владимир Путин да господства доживот ".

Опозиционният в. " Новая газета " разяснява медийни изявления, съгласно които новият министър председател Мишустин е писал песни за известния в Русия естраден артист Григорий Лепс.

Двамата се свенят от това и Лепс даже отхвърля, като че ли е нещо неприятно, само че професионални пиар експерти биха създали просто " бонбонче " от тази история, твърди изданието.

" Ако беше се схванало, че Тръмп е написал ария за Мадона, всички щяха ужасно да се радват и да я пеят из улиците. Мадона щеше да разправя за това на всеки собствен концерт, а Тръмп - да се снима в нейни клипове ", разяснява " Новая газета ".

Максим Кравчински, показан като " историк на естрадната ария ", припомня, че аристокрацията в царска Русия, даже хора от императорската фамилия по едно време също " се втурнали да пишат стихове, романси, да рисуват картини " и т. н. Това станало тъкмо преди Октомврийската гражданска война през 1917 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР