Руското посолство във Великобритания коментира изявление на британския премиер Борис

...
Руското посолство във Великобритания коментира изявление на британския премиер Борис
Коментари Харесай

Русия нахока Борис Джонсън за Втората световна война

Руското посолство във Англия разяснява изказване на английския министър председател Борис Джонсън, който съпостави дейностите на Съюз на съветските социалистически републики в източната част на Полша през 1939 година с експанзията на нацистка Германия, оповестяват съветските медии.

По-рано Джонсън направи видеобръщение, което беше оповестено в профила му в " Туитър ". В него той приказва за събитията към експлоадирането на Втората международна война, като посочи, че Полша през 1939 година се е оказала " сред фашисткия чук и комунистическата наковалня ". От съветското посолство в Лондон отвърнаха, че изказването на Джонсън в подтекста на 80-годишнината от началото Втората международна война било изненадващо.

" При всички исторически полемики към руската военна интервенция в източните региони на Полша (в Западна Украйна и Западен Беларус), постановката на въпроса, при която дейностите на Съюз на съветските социалистически републики в действителност се приравняват с експанзията на Хитлер, е изцяло неприемлива ", акцентират от съветската дипломатическа задача във Англия. Освен това от посолството са изтъкнали, че английската дипломация преди началото на Втората международна война била " съучастническа с нацистката нападателна политика " и " поредно саботира " концепциите на Съюз на съветските социалистически републики за основаване на ефикасен антихитлеристки съюз, по-специално за отбрана на Полша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР