Руското посолство във Вашингтон изпрати протестна нота до Държавния департамент

...
Руското посолство във Вашингтон изпрати протестна нота до Държавния департамент
Коментари Харесай

Дипломатическа реакция от Русия заради инцидент с руски журналист на протестите в Минеаполис

Руското посолство във Вашингтон изпрати протестна нота до Държавния департамент на Съединени американски щати поради случай с журналистически екип на на РИА Новости, сподели ръководителят на съветската дипломатическа задача Анатолий Антонов.
Дипломатът означи, че съветският публицист Михаил Тургиев и негови американски сътрудници, които са били с него, са били подложени на тормоз от локалната полиция, написа БГНЕС.
" Журналистите, както се вижда от видео фрагментите, направени на мястото на случая, са се разпознали, имали са нужните отличителни знаци и не са оказали никаква опозиция ", съобщи посланикът на страницата на задачата във Facebook. Антонов съобщи, че дипломатите ще упорстват за задълбочено следствие и ще осведомят съветската страна за резултатите.
По-рано беше обявено, че полицията на Минеаполис съзнателно е употребила сълзотворен пикантен спрей против публицисти - членове на телевизионния екип на VICE и кореспондента на РИА Новости Михаил Тургиев, които отразяваха размириците в града.
Външно министерство на Русия осъди случая и назова умишленото напръскване на спрей в очите на от локалната полиция в лицето на чиновник на организацията като демонстрация на голословна свирепост.
След случая губернаторът на Минесота се извини на публицистите.
Михаил Тургиев съобщи, че към този момент се усеща добре. " Всичко е наред, чувството за парене изчезна и зрението ми не е повредено ", съобщи кореспондентът на РИА Новости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР