Руското посолство в София разкри причината посланик Елеонора Митрофанова да

...
Руското посолство в София разкри причината посланик Елеонора Митрофанова да
Коментари Харесай

Митрофанова се оправдава за отсъствието си във Външно - поднасяла цвета на връх Св.Никола

Руското посолство в София разкри повода дипломат Елеонора Митрофанова да откаже експлицитната покана, отправена й от българското външно министерство през днешния ден по отношение на шпионския скандал.

Оказа се, че съветския посланик е посетила връх Свети Никола, с цел да постави венци пред Паметника на свободата в памет на починалите по време на Руско-турската война 1877-1878 година. Странно обаче за какво това се случва ден преди 3-ти март, когато е българския народен празник.

" По случай Деня на освобождението на България Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова и чиновници на Посолството се качиха на връх Свети Никола и поставиха венци и цветя пред Паметника на свободата, повдигнат в памет на починалите по време на Руско-турската война 1877-1878 година ", написа на формалната си страница дипломатическата задача на РФ у нас.

По-рано през днешния ден Лена Бориславова - началникът на кабинета на премиера Кирил Петков, заяви, че посланикът е отказала да се яви в дипломатическото ни ведомството и е предпочела да изпрати собствен заместител.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР