Руското посолство в София излезе с остра декларация във Facebook

...
Руското посолство в София излезе с остра декларация във Facebook
Коментари Харесай

Руското посолство осъди позицията на България за Навални

Руското посолство в София излезе с остра декларация във Фейсбук във връзка ”спекулациите в българското осведомително пространство ” по отношение на присъдата на Алексей Навални. От амбасадата декларират, че делото против него е било обществено и при ”строго съблюдаване на съветското законодателство ”.
Ето какво още пишат те:

" Във връзка с необятно тиражираните в българското осведомително пространство спекулации към правосъдния развой за изменение на условна присъда на А. Навални на ефикасна по делото " Ив Роше Изток " обръщаме внимание на следното.

Горепосоченото съгласие беше извършено в обществен формат и при строго съблюдаване на съветското законодателство.

Напомняме, че Руската Федерация е суверенната страна и няма да търпи интервенция във вътрешните си работи от трети страни и формалните им представители. В частност наличието на съвещанието на задграничните дипломатически чиновници оценяваме като практикуване на напън върху съда.

Смятаме, че най-активните страни, които под " благовиден " претекст на " отбрана на народна власт и гражданското общество " желаят да повлияят на вътрешнополитическата обстановка в Русия, би следвало на първо време да обезпечат спазването на демократическите права и свободи в личните си страни, и чак по-късно да се занимават с " навалнинг ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР