Руското посолство в Скопие излезе с абсурдна публикация в Twitter,

...
Руското посолство в Скопие излезе с абсурдна публикация в Twitter,
Коментари Харесай

Партия ЧЕСТ: Уважаеми руски приятели, докато не спрете с подкрепата за македонизма, русофобията ще е постоянна величина

Руското посолство в Скопие излезе с неуместна обява в Twitter, в която упреква България, че е " нападнала " Македония през април 1941 година Текстът приключва с потресаващия девиз за " безконечна популярност на русите, македонците и другите бойци ", които се борели против " нацистката чума ".

От Партия ЧЕСТ обявиха безапелационното си противоречие с сходни антибългарски внушения, отправени от публични институции на Руската Федерация, като смятат същите за надълбоко противоречащи както на историческата истина, по този начин и на непрестанно заявеното предпочитание от страна на Русия за политика на другарство и взаимноизгодно партньорство сред страните ни.

Ето какво пишат още от ЧЕСТ:

Желаем да напомним единствено няколко общоизвестни исторически обстоятелството, които разрушават на пух и прахуляк сходна смехотворна теза:

1. Няма по какъв начин България да е нападнала Македония, през 1941 година, тъй като по това време, понятието " Македония " изобщо не съществува, даже като географско такова. Днешната Република Северна Македония, по това време е част от Кралска Югославия и се назовава " Вардарска Бановина ", а живеещите в нея българи са наричани от управляващите в Белград " южни сърби ". Не са ги наричали даже " македонци ".

2. Македония постоянно е била част от БЪЛГАРСКОТО етническо и историческо землище. Там е родена БЪЛГАРСКАТА книжовност, която самите Вие употребявате. В тази връзка, желаеме да напомним думи на президента Путин, произнесени през 2015 година, по време на посещаване на публична българска делегация в Русия: " Ние сме доста близки, ние ви дадохме независимост, вие ни дадохте писменост. България е носителят на това благосъстояние, то е европейско и международно, и ние би трябвало да го защитим. "

По думите на Вашият личен президент ние българите сме носители и основатели на общата за славянските нации книжовност. Както известно, тя е основана от Св. Климент Охридски в Охридската книжовна школа, в българския град Охрид, намиращ се в границите на българската страна, по предписание на българския цар Св. Борис-Михаил.

3. Македонизмът е идеологическа идея, основана от великосръбската политика на Балканите и наложена от политиката на Коминтерна след Втората международна война. Същата е съпроводена с чудовищни репресии и убийства над българското население, което изяснява и обстоятелството, че на практика цялото население на Вардарска Македония посреща българските войски през 1941 година като " ОСВОБОДИТЕЛИ ".

Уважаеми съветски другари, такива и други сходни изявления не способстват за положителните връзки сред страните ни, които без подозрение, могат да бъдат доста по-плодотворни. Добре е да осъзнаете, че до момента в който не спрете с поддръжката си за македонизма, с което всъщност обслужвате сръбската теза за Македония, връзките сред България и Русия в никакъв случай няма да бъдат такива, каквито могат и би трябвало да бъдат, а русофобията у нас ще бъде непрекъсната големина и неизменим фактор в връзките посред ни.

И няма по какъв начин да бъде другояче, откакто над 2 милиона души в днешна България, което е близо 1/3 от популацията на страната, са с генезис от Вардарска и Егейска Македония. Обявявайки Македония за всякаква друга, с изключение на за българска, вие обиждате тези хора, както и стотиците хиляди жертви, които страната ни е дала за свободата на тази най-българска земя. Защото колкото Крим е съветски, толкоз и Македония е българска. Дори повече!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР