Руското посолство в САЩ отрече обвиненията, че руските военни насилствено

...
Руското посолство в САЩ отрече обвиненията, че руските военни насилствено
Коментари Харесай

Москва отрича да депортира принудително украинци в Русия


Руското посолство в Съединени американски щати отхвърли обвиняванията, че съветските военни принудително депортират украински жители от обсадения пристанищен град Мариупол в Русия, оповестява TeleTrader.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2988
Новината идва, откакто кметството на Мариупол упрекна Москва, че ескортира жителите на града отвън страната от така наречен филтрационни лагери, където документите и телефоните им се конфискуват преди заминаването им.

От съветското посолство обявиха, че загражденията са основани, с цел да попречват евентуалните " диверсионни интервенции " и да разрешат на войските да " инспектират деликатно моторни транспортни средства, които се насочат към безвредни райони ".

Вчера Украйна отхвърли ултиматума, подложен от Русия, Мариупол да се съобщи. Хуманитарната обстановка от дни там към този момент е сериозна и голям брой интернационалните организации приканиха Русия да даде опция да жителите да се доставят храна и медикаменти.

В последните дни информацията от Мариупол е извънредно нищожна, като се знае че боевете се водят по улиците на града. А съветската войска извънредно интензифицира въздушния обстрел. Ожесточени боеве се водеха и на територията на завода " Азовстал " - голям стоманодобивен цех, който се намира сред квартал " Левия бряг " на Мариупол, за който към този момент се оповестява, че е високомерен от съветската войска, и центъра на града.

Атаката по Драматичния спектакъл в Мариупол шокира света, а няколко дни по-късно локалните управляващи оповестиха и за офанзива по друго леговище на цивилни поданици - по профилираното учебно заведение по изкуства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР