Руското посолство в Германия заяви, че с решението си да

...
Руското посолство в Германия заяви, че с решението си да
Коментари Харесай

Русия: Изпращането на Леопард 2 на Украйна ще изостри конфликта

Руското посолство в Германия съобщи, че с решението си да утвърди изпращането на танкове " Леопард 2 " на Украйна Берлин подценява " историческата си отговорност към Русия ", произлизаща от нацистките закононарушения през Втората международна война, предава Ройтерс.

Дипломатическата задача уточни, че решението ще докара до ново ниво на изостряне на спора.

" Това извънредно рисково решение ще докара спора до ново ниво на опълчване и опонира на изказванията на немските политици, че Германия не желае да бъде въвличана в него ", съобщи дипломат Сергей Нечаев.

Първите танкове " Леопард " от Германия може да дойдат в Украйна след към три месеца, заяви немският министър на защитата Борис Писториус след съвещание на комисията по защита на Бундестага в Берлин, представен от ДПА.

По думите му образованието и определянето на маршрутите за доставка ще стартира доста скоро.

Писториус назова решението за даване на танковете " историческо ", тъй като е взето в съгласие в изискванията на " извънредно взривоопасна конюнктура в Украйна ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

Но той съобщи: " Това не е мотив за празнуване ". Писториус добави, че демонстрира огромно схващане към тези, които имат опасения. " Но това, което е ясно, е, че няма да станем страна в тази война, ще се погрижим за това. "

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР