Руското посолство в България обвини Генералният секретар на ООН Антониу

...
Руското посолство в България обвини Генералният секретар на ООН Антониу
Коментари Харесай

Руското посолство у нас: Антониу Гутериш разпространява фейк новини

Руското посолство в България упрекна Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че е популяризирал погрешна информация.

„ Днешното нахлуване на болничното заведение в Мариупол, където се намират родилно и детско отделения, е ужасяващо. Мирните жители заплащат най-високата цена за войната, която няма никакво отношение към тях ", разяснява Гутериш.

Дмитрий Полянский, заместник-постоянен представител на Русия към Организация на обединените нации, 10 март т.г.: „ Така се раждат фейк-новини. В изказването си още на 7 март предупреждавахме, че тази болница е превърната от радикалите във боен обект. Много ни се тревожи, че Организация на обединените нации популяризира тази информация без инспекция “.

От изявлението на Постоянния представител на Русия към Организация на обединените нации Василий Небензя на съвещанието на Съвета за сигурност на 7 март т.г.: „ Отбелязваме, че украинските радикали всеки ден все по-ясно демонстрират същинското си лице. Местните поданици оповестяват, че, като са изгонили целия личен състав на родилния дом №1 в Мариупол, ВСУ са оборудвали там огнева позиция. Те също са разрушили изцяло една от детските градини на града “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР