Руското посолство в България изрази своята загриженост относно изявлението на

...
Руското посолство в България изрази своята загриженост относно изявлението на
Коментари Харесай

ТАСС: Руското посолство изненадано от позицията на МВнР за изложбата за "освобождението на Европа"

Руското посолство в България изрази своята угриженост по отношение на изказването на Министерството на външните работи на България по отношение на изложбата, отдадена на 75-годишнината от " освобождението на Източна Европа от нацизма ", която ще бъде открита в Руския културно-информационен център на 9 септември, предава TACC и Фокус. " Изложбата, отдадена на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма, която ще представим на 9 септември на уеб страницата на нашия културен и информативен център, има за цел само да запознае българската общност с архивни материали от съветски складове. Много от тях бяха незнайни или неотдавна разкрити. Няма нищо общо с днешния български вътрешнополитически дискурс или обособени политически сили, затова, ние сме ненапълно разочаровани, че прави публично изказване преди запознаването с експозицията ", означават от съветското посолство в София.

Министерство на външните работи популяризира публично изказване по отношение на галерия в София, отдадена на 75-годишнината от " освобождението на Източна Европа от нацизма ".

" Без да отхвърляме приноса на Съюз на съветските социалистически републики за разгрома на нацизма в Европа, не би трябвало да затваряме очите си за това, че щитовете на руската войска носят на народите на Централна и Източна Европа половин век репресии, които задушават гражданското схващане, изкривяват икономическото развиване и ги откъсват от динамичността на процесите, протичащи в развитите европейски страни ", се споделя в изказването на формалния уеб страница на дипломатическото ни ведомство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР