Руското обвинение вижда в Навални екстремизъм и настоява за 20

...
Руското обвинение вижда в Навални екстремизъм и настоява за 20
Коментари Харесай

Руското обвинение вижда в Навални екстремизъм и настоява за 20 години затвор

Руското обвиняване вижда в Навални екстремизъм и упорства за 20 години затвор, споделиха неговите политически почитатели, съобщи БГНЕС.

Те оповестиха, че съдът ще разгласи присъдата си на 4 август след развой при закрити порти, който се организира в пандиза с оптималната сигурност, където Навални излежава деветгодишна присъда по обвинявания, които поддръжниците му считат за наказване за политическата му активност.

Случаят идва след повече от година от пълномащабната атака на Русия в Украйна, която отприщи невиждани репресии против критиците на Кремъл, като мнозина в този момент са в заточение или в пандиза.

В последните си думи в съда 47-годишният Навални разкритикува офанзивата на Русия в Украйна, съгласно изказване, публикувано от неговите помощници.

„ Русия тъне в локва или от тиня, или от кръв, със счупени кости, с оскъдно и ограбено население, а към нея лежат десетки хиляди хора, убити в най-глупавата и безсмислена война на 21 век “, сподели Навални.

Обученият юрист е изправен пред обвинявания във финансиране на екстремистка активност, обществено подбудителство към екстремистка активност и „ реабилитиране на нацистката идеология “, наред с други закононарушения.

Навални, най-гласовият вътрешен критик на съветския президент Владимир Путин, един път активизира всеобщи митинги против Кремъл.

Той беше задържан през 2021 година при идването си в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравяне, за което упрекна Кремъл.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР