Руското национално знаме се развя на снощните протести в Скопие,

...
Руското национално знаме се развя на снощните протести в Скопие,
Коментари Харесай

Руският флаг се развя на протестите в Скопие

Руското национално знаме се развя на снощните митинги в Скопие, съобщи РИА Новости.

Много поданици на балканската страна излязоха по улиците на столицата на някогашната югославска република Скопие и други градове, с цел да изразят недоволството си родината им да се споделя Северна Македония. В митингите взе присъединяване и лидерът на партията "Единна Македония " Янко Бачев. Лидерът на обявяващата се за евроскептична политическа групировка бе в челните редици на стачкуващите. На фрагменти се вижда по какъв начин той вее съветския народен байрак с едната ръка, а с другата – македонското знаме. Видео, публикувано в интернет, демонстрира по какъв начин Бачев се качва върху капака на полицейски автомобил и продължава да вее флаговете.

По последните данни при конфликтите сред протестиращи и пазители на реда в Скопие пострадаха над 20 души. Малко по-късно през днешния ден сръбското радио заяви, че незнайни лица са запалили колата на политика от ръководещия Социалдемократически съюз на Македония Хари Локвенец.

Премиерите на Гърция Алексис Ципрас и Македония Зоран Заев на 17 юни подписаха документ, който постави завършек на разногласието за името на Република Македония. Споразумението бе посрещнато с неодобрение и в южната ни съседка.

В Атина и Солун също имаше митинги през вчерашния ден. Днес се появи информация за арест на на гръцки народен представител. Константинос Барбарусис бе арестуван през днешния ден откакто два дни се криеше от управляващите. Законодателят от крайнодясната партия "Хриси авги " ( "Златна зора ") в петък прикани от парламентарната естрада в Гърция да бъде осъществен държавен прелом, а Ципрас наказан за измяна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР