Руското настояване за възстановяване на зоните на влияние е неприемливо,

...
Руското настояване за възстановяване на зоните на влияние е неприемливо,
Коментари Харесай

НАТО: Руското настояване за възстановяване на зоните на влияние е неприемливо

Руското гледище за възобновяване на зоните на въздействие е недопустимо, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в директно включване от Брюксел в Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (КOП27) в египетския курорт Шарм ел Шейх. 

Столтенберг добави, че войната в Украйна би трябвало да спре, тъй като носи доста страдалчество и най-засегнати са най-бедните хора. Той посочи, че повишаването на силата и храните не се дължи на глобите, наложени от Европейски Съюз и страни от алианса, а на това, че Русия употребява енергоносителите и достъпа до храна като оръжие. Призоваваме Русия да поддържа и да продължи да взе участие в съглашението за експорт на украинско зърно, добави генералният секретар.

По неговите думи войните са непредсказуеми, но най-вероятно борбата в Украйна ще завърши с договаряния. Столтенберг разясни, че договарянията зависят от събитията на бойното поле и затова трябва да се реализиран допустими за Украйна условия. Ако Украйна е мощна на бойното поле, ще може да реализира повече в преговорите; ако Украйна одобри настояванията на Москва, има заплаха от нови съветски набези, добави той.

Държавите от НАТО и сътрудниците би трябвало да продължат помощта за Украйна. Ако Путин победи, ще реши, че с груба военна мощ може да реализира политически цели, може да го последват други властнически водачи, заключи Столтенберг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР