Руското Министерството на цифровото развитие, съобщенията и масовите комуникации (Минкомсвязи)

...
Руското Министерството на цифровото развитие, съобщенията и масовите комуникации (Минкомсвязи)
Коментари Харесай

Русия готви наказания за използване на чуждестранен интернет

Руското Министерството на цифровото развиване, известията и всеобщите връзки ( " Минкомсвязи " ) предлага законови промени, които плануват финансови наказания за всеки опит за свързване към интернет през точки отвън контрола на Федералната работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки ( " Роскомнадзор " ), оповестява ТАСС.

Според законопроекта ще бъдат налагани санкции в размер до 20 000 рубли (€277) на длъжностни лица, до 200 000 рубли (€2 771) на частни бизнесмени и до 1 000 000 рубли (€13 450) за потребление на сателитни информационни мрежи на непознати страни. На наказания ще подлежат както елементарни консуматори, по този начин и телекомуникационни оператори.

Според предлаганите правила целият сателитен трафик на територията на страната ще би трябвало да минава през специфични наземни станции, които ще бъдат медиатор сред спътника и устройството на потребителя и наложително ще би трябвало да бъдат ситуирани на територията на Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР