Руското министерство на здравеопазването регистрира по ускорената процедура лекарство за

...
Руското министерство на здравеопазването регистрира по ускорената процедура лекарство за
Коментари Харесай

Русия регистрира лекарство срещу COVID-19

Руското министерство на опазването на здравето записва по ускорената процедура лекарство за лекуване на COVID-19. Пресслужбата на министерството оповестява, че уверение е получил препаратът " Левилимаб " (търговско наименование  " Илсира " ).

" Лекарството е за пациенти с тежко протичане на болестта , когато се развива така наречен цитокинова стихия - несъразмерна възпалителна реакция на организма против проникването на вируса, която води до увреждане на тъкани и органи и в частност на белодробната тъкан, и до тежка зараза с вероятен гибелен излаз ", се споделя в известието.

" Левилимаб " се създава от съветската компания Biocad. Той съставлява инхибитор на интерлевкин-6. Според краткотрайните методически рекомендации на съветското министерство на опазването на здравето, смъртността при COVID-19 е обвързвана, включително, и с повишение на равнището на интерлевкин-6.

Първоначално лекарството е създадено за лекуване на ревматоиден артрит. 

Според поясненията на Biocad, " Левилимаб " е получил регистрация при специфичен режим. Клинчините проучвания от III фаза към момента не престават, а завършването им е належащо условия за приемане на регистрационно уверение. В края на май от компанията обявиха, че в проучването участват 13 медицински центъра, а лекарите означават позитивна динамичност у пациенти с умерена коронавирусна зараза.

Лекарството може да се приема единствено от приети в болница пациенти. То е противопоказно за деца и юноши до 18 година, бременни и кърмачки, а също и за хора с тежка чернодробна непълнота и с бактериални инфекции в остра фаза, в това число туберкулоза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР