Руското Министерство на вътрешните работи все още не е дало

...
Руското Министерство на вътрешните работи все още не е дало
Коментари Харесай

Русия още не е отговорила на МВР защо издирва журналиста Христо Грозев

Руското Министерство на вътрешните работи към момента не е дало информация на българската полиция за това каква е повода журналистът Христо Грозев да бъде разгласен за федерално търсене.

Това се разбра от изявление на външния министър Николай Милков по време на чуването му в отрасловата парламентарна комисия.

Новината, че Русия е оповестила Грозев за федерално търсене през уеб страницата на Министерството на вътрешните си работи, се появи на 26 декември. В какво тъкмо е упрекнат обаче, не излиза наяве. Записано е единствено, че го търсят по нарушаване на член в съветския Наказателен кодекс. Според РИА “Новости ” Грозев се търси за “разпространение на фейкове за съветската войска ”.

Повече информация по проблема се очакваше да даде съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова, която бе извикана в Министерството на външните работи на 29 декември. Митрофанова обаче не съумя да каже за какво Грозев е търсен и препрати към съветското Министерство на вътрешните работи, което само можело да даде тази информация, в случай че българското държавно управление я изиска. Българското Министерство на вътрешните работи пък изиска тази информация от съветската полиция още на 30 декември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР