Руското министерство на вътрешните работи отново обяви за издирване активистката

...
Руското министерство на вътрешните работи отново обяви за издирване активистката
Коментари Харесай

Русия издирва активистка, обвинена в оправдаване на тероризма

Руското министерство на вътрешните работи още веднъж разгласи за търсене активистката Олга Мисик, която е упрекната в оправдаване на тероризма за изявление за гибелта на военния сътрудник Владлен Татарски. Това следва от базата данни за търсене на ведомството.

" Мисик Олга Валериевна. Издирвана по член от Наказателния кодекс ", се споделя в базата данни. При поискване в базата данни се записват две карти, в едната от които в специфични бележки е маркирано, че Мисик е наново разгласен за търсене. Не се прецизира кои публикации са станали причина за обиска.

На 21 март Московски съд арестува деятеля задочно. Ако бъде арестувана или екстрадирана, Мисик ще лежи в ареста за два месеца . Разследването откри, че тя е разгласила обява на страницата си Miss Misik, оправдаваща терористичния акт на Дария Трепова против Татарски. Образувано е наказателно дело по част 2 на член 205.2 от Наказателния кодекс на Руската федерация (публично оправдаване на тероризма или агитация на тероризъм посредством интернет).

През май 2021 година Мисик и двама нейни другари бяха приети за отговорни във вандализъм. Те заляха с багра будка до постройката на Главната прокуратура и закачиха афектиран транспарант. През ноември 2022 година Министерството на вътрешните работи разгласи момичето за търсене, а през септември 2023 година съдът, по искане на Федералната работа за осъществяване на наказванията, промени присъдата ѝ на действителен период. Сега тя живее отвън Руската федерация.
 Осъдиха на 27 година затвор рускинята, умъртвила с бомба военния блогър Татарски
Осъдиха на 27 година затвор рускинята, умъртвила с бомба военния блогър Татарски

Даря Трепова мислела, че придвижва подслушвателно устройство

Припомняме, че в края на януари осъдиха на 27 години затвор която избухна в ръцете на провоенния блогър Владлен Татарски и го умъртви на място. 

26-годишната Даря Трепова беше наказана от съд в Санкт Петербург по разнообразни обвинявания, в това число тероризъм, във връзка със гибелта на блогъра.

, скрита в статуетка по негово сходство, която Трепова му подари по време на диалог в кафене в Санкт Петербург.

Самата Трепова изясни, че е считала, че  устройство, а не бомба.

По време на делото тя уточни, че е работила по разпореждане на мъж в Украйна, който познавала като " Гещалт " (на немски " Форма " ), който ѝ изпращал пари и указания няколко месеца преди атентата в кафенето.
 Русия открила убийците на Дугина и Татарски
Русия открила убийците на Дугина и Татарски

Предотвратени са и доста други сходни офанзиви, съгласно управляващите

Веднага след атентата Той беше един от групата видни блогъри, построили огромна онлайн публика в поддръжка на войната на Русия в Украйна, като от време на време подлагат на критика нейната тактичност.

Високопоставени украински чиновници нито са поемали отговорност, нито са отричали да са забъркани в гибелта на Татарски. Съветникът на президента Михайло Подоляк я дефинира като " вътрешен тероризъм ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР