Руското министерство на външните работи заяви днес, че отравянето на

...
Руското министерство на външните работи заяви днес, че отравянето на
Коментари Харесай

Обрат! Москва обвини Лондон за смъртта на Скрипал

Руското министерство на външните работи съобщи през днешния ден, че отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия е или терористична офанзива, от която Лондон не е съумял да отбрани жертвите, или режисура на английските управляващи, съобщи Франс прес.

Русия няма безусловно нищо общо със случая с отравянето на Скрипал и щерка му Юлия. Това най-вероятно е следващата жестоко фалшифицирана случка, сподели шефът на департамента за неразпространение и надзор върху въоръженията Владимир Ермаков на брифинг за задграничните посланици в Москва. Остава единствено да се разкрие кой стои зад това и какви цели е преследвал. Ясно е едно, че Русия няма нищо общо, и то по една елементарна причина: за Русия такава случка е просто неприемлива, по всичките параметри ние нямаме полза от нея, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Случаят " Скрипал " може да е проведен от Вашингтон. За никого не е загадка, че точно най-близкият сътрудник на Англия остава единствената страна, която публично резервира най-големия в света боеприпас от химически оръжия, посочи Ермаков. И изрази убеденост, и създателите и участниците на провокацията с този случай ще понесат наказване.

Руският посланик съобщи, че Москва счита нападението в Солсбъри за терористичен акт против съветски жители на територията на Англия. Москва чака от Лондон и Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) формален обстоен отчет по отношение на отравянето на полковника от ГРУ (военното разузнаване) Скрипал, сподели Ермаков. Дипломатът изясни, че в случай че е било употребявано бойно нервнотоксично вещество против Скрипал, на мястото на отравянето би имало огромен брой жертви, а при случая в Солсбъри не е по този начин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР