Руското министерство на външните работи заяви днес, че отравянето на

...
Руското министерство на външните работи заяви днес, че отравянето на
Коментари Харесай

Москва: Отравянето на Скрипал е атентат или постановка на Великобритания

Руското министерство на външните работи съобщи през днешния ден, че отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия е терористична офанзива, от която Лондон не е съумял да отбрани жертвите, или режисура на английските управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Елементарната логичност подсказва, че има единствено два вероятни разновидността, съобщи шефът на департамента за неразпространение и надзор върху въоръженията Владимир Ермаков на брифинг за задграничните посланици в Москва, представен от Агенция Франс Прес. И ги разказа: „ Или английските управляващи не са в положение да обезпечат отбрана против този тип, нагледно казано, терористичен акт на своя територия, или самите те, директно или индиректно - не упреквам никого в каквото и да било - са режисирали офанзива против съветски жител “.

„ Няма трети вид “, сподели Ермаков.

Лондон реагира неотложно

Британското посолство в Москва реагира неотложно, като упрекна Русия в неистини. „ Не получихме правдоподобно пояснение за какво нервнопаралитичен сътрудник, създаден в Русия е употребен на английска земя. Вместо отговори Русия продължава да популяризира неистини и дезинформация “, уточни задачата в акаунта си в Туитър.

Ермаков съобщи на брифинга, че казусът с отравянето на Скрипал и щерка му Юлия най-вероятно е следващата жестоко фалшифицирана случка, съобщи ТАСС.

„ Остава единствено да се разкрие кой стои зад това и какви цели е преследвал. Ясно е едно, че Русия няма нищо общо, и то по една елементарна причина - за Русия такава случка е просто неприемлива, по всичките параметри ние нямаме полза от нея “, добави дипломатът.

Русия подозира американска връзка

Според него казусът „ Скрипал “ може да е проведен от Вашингтон. „ За никого не е загадка, че точно най-близкият сътрудник на Англия остава единствената страна, която публично резервира най-големия в света боеприпас от химически оръжия “, посочи Ермаков. И изрази убеденост, че създателите и участниците в провокацията ще понесат наказване.

Руският посланик съобщи, че Москва счита нападението в Солсбъри за терористичен акт против съветски жители на територията на Англия. Той уточни, че Русия чака от Лондон и Организацията за възбрана на химическите оръжия обстоен отчет по отношение на отравянето на полковника от ГРУ (военното разузнаване) Скрипал.

Съмнения в потреблението на бойно вещество

Според Ермаков в случай че е било употребявано бойно нервнотоксично вещество против Скрипал, на мястото на отравянето би имало огромен брой жертви, а при случая в Солсбъри не е по този начин.

Дипломатът уточни, че Москва е сюрпризирана, че английските управляващи не разрешават даже консулски достъп до съветската гражданка Юлия Скрипал, която явно е в неволя. Ермаков заяви, че външното министерство е подготвило паметна бележка с техническа и правна информация във връзка със случая.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР