Руското министерство на външните работи публикува изключително остро съобщение срещу

...
Руското министерство на външните работи публикува изключително остро съобщение срещу
Коментари Харесай

Русия остро осъди членството на Македония в НАТО

Руското министерство на външните работи разгласява извънредно остро известие против участието на районен съд Македония в НАТО. Според Москва " присъединението на Скопие към Северноатлантическия пакт ще сътвори нови разграничителни линии в миг, когато светът има потребност от единение в битката против ковид ".

" Очевидно участието на Скопие към Алианса няма никаква добавена стойност, нито европейска, нито районна, нито пък в интерес на националната сигурност. Това няма да бъде в интерес и на взаимните старания в битката против общите провокации и закани, в това число и против пандемията от ковид. Това ще докара единствено до спомагателни разграничителни линии ", се споделя в официалното съобщение на съветското Министерство на външните работи.

Опитите да се показа това събитие по един пищен и гръмък метод се провалиха заради утежняването на ситуацията от провокациите на пандемията с ковид, написа още в известието. Според съветското Министерство на външните работи останал е неосезаем и фактът, че " участието на Македония в НАТО съвсем е съвпаднало с датата от началото на бомбардировките на пакта против Югославия ".

" Насред изключително състояние " водачите на районен съд Македония не пропуснаха опцията помпозно да дефинират като исторически миг участието в НАТО, което подсигурило стабилността и сигурността на Скопие ". Министърът на външните работи Никола Димитров назова даже участието в организацията осъществяване на " заветите на бащите и дядовците ", се споделя още в документа.

" Интеграцията на районен съд Македония в НАТО - самопровъзгласилият се алианс на демократите - от самото сключване на Преспанския контракт с Гърция през юни 2018 година е придружено от голям брой процедурни и законови нарушавания. Припомняме, че според националното законодателство, изборната интензивност по време на референдума за присъединение към Европейски Съюз и НАТО от 30 септември 2018 година не бе задоволителна за неговата годност. Обществото научи за разнообразни вмешателства във вътрешните работи на страната, в това число закани и закани. Всичко това мина незабележимо за нашите западни сътрудници, които нормално с огромна сензитивност следят спазването на законите ", написа още съветското Министерство на външните работи.

" До през днешния ден няма нито едно опрощение за потребността районен съд Македония да влезе в НАТО. На локалното население дават обещание стопански растеж, увеличение на вложенията и правова страна. Но, за сходно нещо изобщо не е нужно присъединението към боен съюз. Напротив, в този момент от Скопие ще се желае увеличение на разноските за защита и за доставка на западни, най-вече американски, оръжия и съоръжение. Това е цената, която македонският народ ще би трябвало да заплати за отхвърли си от суверенитета във военнополитически аспект и освен там ", написа още Министерство на външните работи.

" По отношение на обещаното увеличение на равнището на сигурност Алиансът освен, че е надалеч от опцията постоянно да подсигурява отбрана на всички старни-членки, а в противен случай той не може даже да спре дългогодишните разногласия посред им, а там където има сполучливо усвои практиката да замита проблемите под килима ", се споделя още в известието на Москва.

В края на документа се акцентира, че от Македония се чака удостоверение, според откритата процедура, да се съблюдават споразуменията подписани от Русия и НАТО през 1997 и Римския контракт от 2002 година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР